Pastele din făină de banane verzi, benefice în boala celiacă

1 2 jpg jpeg

De asemenea, acest produs este benefic ┼či pentru persoanele care au intoleran┼ú─â la gluten sau sufer─â de anumite tipuri de dermatit─â.

├Än cadrul studiului, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au comparat pastele f─âcute din f─âin─â de gr├óu integral ┼či ou─â ├«ntregi cu cele f─âcute din f─âin─â de banane verzi, albu┼č de ou ┼či ap─â.

Conform constatărilor făcute, pastele din făină de banana verzi au un conţinut scăzut de grăsimi, lucru important în cazul persoanelor care suferă de boala celiacă.

ÔÇťAv├ónd ├«n vedere c─â boala celiac─â netratat─â duce la apari┼úia cancerului intestinal, produsele f─âr─â gluten, cu compu┼či bioactivi, cum ar fi cele prezente ├«n f─âina de banane verde, sunt extrem de important pentru pacien┼úii cu boal─â celiac─âÔÇŁ, a declarat cercet─âtorul Renata Puppin Zandonadi, doctor ├«n Departamentul de Nutri┼úie, Universitatea din Brazilia.

Boala celiac─â este o afec┼úiune a sistemului imun, declan┼čat─â de ingestia glutenului alimentar, ├«n care apar leziuni la nivelul intestinului sub┼úire. Aceste leziuni afecteaz─â absor┼úia normal─â a nutrien┼úilor, ├«n special a gr─âsimilor, calciului, fierului ┼či fola┼úilor (sindrom de malabsorb┼úie).