Ouăle de prepeliţă revigorează organismul

1 2 jpg jpeg

Oul de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şapte-opt ori mai mult fier, are de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism, precizează specialistul nostru, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale nepericuloase în diabet sau în alte boli în care glucidele sunt interzise, aminoacizilor esenţieli şi factorilor antialergici. La fel de valoroase sunt şi enzimele anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive oul de prepeliţă este un ou dietetic”.

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Într-o serie de afecţiuni, cura cu aceste tonice ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi epuizare. Efecte pozitive se remarcă şi în cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgică sau au făcut un tratament chimioterapic. Beneficiile acestei terapii alternative nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia şi îmbunătăţeşte memoria şi coeficientul de inteligenţă. Un astfel de tratament, pre şi post natal vine în ajutorul viitoarelor mame deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere, acestea pot să alăpteze un interval mai mare de timp. De asemenea, o cură de acest fel are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, ficat, TBC, rinichi sau al persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. În timpul curelor se evită alcoolul. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei şi trebuie să fie proaspete.

Se recomandă mai multe cicluri de cură de 60, 90, 120 şi 240 de ouă.

Cura de 60 de ouă, urmată 30 de zile de adulţi şi de copiii cu vârste de un an şi respectiv trei ani (câte două ouă zilnic); cura de 60 de ouă în timp de 20 de zile pentru copiii cu vârste cuprinse între patru şi şapte ani (câte trei ouă zilnic); cura de 90 de ouă, în 30 de zile, pentru copiii cu vârste de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic); cura de 120 ouă în 26 de zile, pentru adulţi şi adolescenţi cu vârste între 16 respectiv 18 ani. În schimb, cura de 240 de ouă se administrează în 50 de zile doar adulţilor.