Nu te lăsa învins de obezitate!

1 2 jpg jpeg

Ce factori care duc la obezitate?

- Abuzul alimentar. 90% dintre obezi declară cu seninătate: “Eu nu mănânc mult şi totuşi mă îngraş”. Obezilor nu li se pare că mănâncă mult pentru că ei sunt veşnic flămânzi, pofticioşi, lacomi. - Predispoziţia genetică. Există în lume o incidenţă tot mai crescută a obezităţtii în familie. Copiii obezi fac parte din familii de obezi – părinţi, fraţi, bunici. - Dereglările endocrine. Sunt o cauză a obezităţii, iar acest tip e însoţit şi de tulburări neurovegetative. - Sedentarismul. Facem tot mai puţină mişcare în aer liber.

Ce efecte negative are obezitatea?

Obezitatea la copii şi tineri poate să nu fie însoţită de afectarea unor organe, dar odată cu trecerea timpului, pacienţii vor prezenta afecţiuni asociate sau chiar cauzate de acestea: hipertensiunea arterială, diabet, dischinezii biliare, ateroscleroză, cardiopatii.

Cum se tratează?

Scăderea ponderală se poate obţine prin diminuarea aportului caloric în limitele la care nu apare înfometarea. În plus, un sistem de detoxifiere scoate rapid o parte din surplusul de grăsimi şi săruri nefolositoare. Se efectuează şedinţe de reflexoterapie care echilibrează energetic organismul, induc un somn odihnitor, înlătură constipaţia şi dau o stare de bine din punct de vedere psihic prin echilibrare neurovegetativă.

Scăderea ponderală care se obţine e lentă. În funcţie de pacient se pot da jos până la 8 kg în 15 şedinţe (efectuate de-a lungul a 3 saptamani). Ceea ce trebuie imprimat pacienţilor e răbdarea de care trebuie să dea dovadă cel care vrea să slăbească.

Se recomandă 15 şedinţe de masaj în talpă!

Schema de reflexoterapie aplicată este de 15 şedinţe iniţial, pe cât posibil zilnice, după care se face o reevaluare. Următoarele şedinţe se distanţează în timp, treptat, şi se ajunge la o şedinţă pe săptămână până se obţine greutatea dorită. Urmează perioada de menţinere a greutăţii care se poate întinde între 6 luni şi 1 an şi jumătate, individualizat.

Apare fenomenul de stagnare

image

În curele de slăbire apare la un moment dat fenomenul de stagnare a greutăţii, caracterizat printr-o perioadă în care nu se întâmplă nimic. Greutatea nu scade dar nici nu creşte. Această perioadă poate dura de la o săptămână până la şase săptămâni.