Nu dormi bine? Ia o linguriţă de Miere

1 2 jpg jpeg

Remediu pentru tăieturi şi arsuri

Datorită proprietăţilor sale antiseptice, mierea ajută la inhibarea creşterii bacteriilor, păstrând rănile externe curate, ferite de infecţii.

Este tratament împotriva arsurilor, a rănilor şi a tăieturilor deoarece este capabilă să absoarbă umezeala din aer şi să grăbească vindecarea.

Proprietăţile antibacteriene ajută la prevenirea infecţiilor şi acţionează ca agent anti-inflamator, reducând inflamarea, durerea şi chiar formarea cicatricilor. Înlătură insomniile

Mierea poate elimina insomiile atunci când se amestecă o linguriţă de miere cu un pahar cu lapte. În acest fel, obţineţi o stare de calm şi puteţi adormi cu uşurinţă.

Insomniile mai pot fi îndepărtate şi cu un amestec de una-două linguriţe de miere într-o ceaşcă de ceai de muşeţel

Tratează mahmureala

Tratamentul împotriva mahmurelii constă în consumul unui amestec de 15 ml de miere, 80 ml de suc de portocale şi 70 ml de iaurt. Mierea acţionează blând asupra stomacului şi conţine un amestec de zaharuri naturale care grăbesc procesul de oxidare a alcoolului de către ficat.

Mierea este capabilă să amelioreze durerile de gât datorită proprietăţilor antimicrobiene, eliminând, astfel, bacteriile care duc la apariţia infecţiilor.

Pentru ameliorarea durerilor de gât puteţi înghiţi o linguriţă de miere sau puteţi face gargară cu o combinaţie de două linguriţe de miere, patru linguriţe de suc de lămâie şi un pic de sare.

În cosmetică

Mierea este unul dintre principalele ingrediente folosite în industria cosmetică. Datorită efectului ei de a împrospăta pielea, mierea este o componentă principală în multe măşti pentru ten. Una dintre cele mai bune măşti este cea făcută din miere şi argilă. Ea are rolul de curăţare a porilor.

În alimentaţie

Vrei să slăbeşti? Îţi recomandăm un mic dejun bogat în fibre şi miere. Aceasta din urmă are foarte puţine calorii şi cei care o mănâncă la micul dejun au senzaţia de saţietate pe parcursul zilei. Astfel, ei au o dorinţă mult mai mică de a mânca şi îşi pot menţine silueta mai uşor.

În medicină

Unul dintre cele mai importante beneficii este acela că mierea „face plinul” organismului cu antioxidanţi. Ei ajută la păstrarea sănătăţii celulare şi împiedică distrugerea acestora. Mai mult, sunt dovezi concludente conform cărora antioxidanţii ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Miere cu lămâie, tonicul de dimineaţă

Potrivit nutriţioniştilor, pentru a ne menţine sănătoşi, în fiecare dimineaţă trebuie să bem un tonic preparat dintr-o linguriţă de miere şi suc de lămâie obţinut de la o jumătate de fruct, amestecate într-o ceaşcă de apă caldă.