N-ai energie? Încearcă o cură cu orez!

1 2 jpg jpeg

Ajută în multe afecţiuni

Mlădiţele de orz sunt bogate în vitamine, minerale şi enzime. Cura se ţine cu suc de orz verde, recunoscut pentru faptul că nu are contraindicaţii.

De asemenea, orzul are efecte uimitoare şi în tratamentul anemiei, datorită puterii acestuia de a îmbunătăţi asimilarea elementelor nutritive de către organism.

De asemenea, afecţiunile stomacului, problemele cu tensiunea arterială şi bolile de piele se pot preveni şi chiar ameliora prin cura cu orz verde.

În combinaţie cu suc de sfeclă roşie şi de morcov, în părţi egale, sucul de orz verde este un leac eficient împotriva hemoroizilor şi a varicelor.

Cum prepari sucul

Sucul de orz se obţine prin mai multe metode. Poţi să mărunţeşti mlădiţele de orz în maşina de tocat carne, după care storci pasta obţinută în tifon, strângând sucul într-un pahar.

La fel, mănunchiurile compacte de fire de orz le pui în storcătorul de fructe sau le mixezi în blender.

Sucul trebuie consumat imediat şi nu se ţine la frigider mai mult de şase ore, altminteri îşi pierde proprietăţile. Dacă nu-ţi place gustul, îl poţi dilua cu suc de fructe proaspăt stoarse sau cu apă, punând o parte suc de orz şi două părţi de lichid.

Poţi bea câte un pahar cu suc diluat dimineaţa, pe stomacul gol, şi apoi peste zi, înainte de fiecare masă.

De unde iei orzul?

Deoarece mlădiţele de orz verde se găsesc în natură o perioadă scurtă de timp, le poţi cultiva la tine acasă, în ghiveci.

Ai nevoie de câteva seminţe, pe care le găseşti în comerţ, de un sol fertil şi de câteva ghivece încăpătoare. Înmoaie seminţele de orz în apă la temperatura camerei, timp de o zi, apoi plantează-le şi udă-le zilnic.

În maximum două săptămâni, când mlădiţele au ajuns de 15-20 cm, sunt numai bune pentru prepararea sucului.

Cât durează cura

Când vrei să tratezi boli şi afecţiuni mai grave, precum cele enumerate, trebuie să te angajezi într-o cură de minimum o lună de zile.

Dacă doreşti să capeţi un plus de tonus şi să te menţii în formă, este suficient să urmezi cura cu suc de orz verde timp de două săptămâni.