Mituri despre consumul de somon

Mituri despre consumul se somon: îngraşă!
Pielea somonului este foarte grasă. Din acest motiv, ea trebuie îndepărtată înainte să îl gătim. Nu există niciun sâmbure de adevăr în această informaţie.
Din contră, pielea somonului conţine mari cantităţi de Omega 3 care ajung în carnea peştelui odată ce acesta este gătit. În concluzie, nu îndepărtaţi pielea pentru că aruncaţi tot ceea ce este mai bun şi mai hrănitor pentru organism. De asemenea, pielea somonului ajută la păstrarea frăgezimii şi împiedică destrămarea cărnii în toate direcţiile .
Somonul îngraşă. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Unii consideră somonul un peşte prea gras. Este adevărat că acest peşte de crescătorie, pentru că se mişcă puţin şi este hrănit cu furaje de peşte, conţine mai multe grăsimi. Dar, şi în aceste condiţii, proporţia lor nu o depăşeşte pe cea din carnea roşie slabă. Persoanele preocupate de greutate pot să-l consume liniştite. Mai mult, dacă nu este prăjit, somonul aduce un aport caloric redus de 200 kcal la 100 de grame de produs.
Nu trebuie consumat în sarcină – unul dintre principalele mituri despre consumul de somon
În plus, se spune că somonul de cultură conţine coloranţi pentru a imita culoare roz naturală. Însă, această afirmaţie este şi ea tot falsă. În realitate, peştele de cultură nu are niciun fel de substanţe chimice periculoase pentru sănătate. Culoarea roz a cărnii este rezultatul carotenoizilor, compuşi care se găsesc în hrana peştilor şi care le asigură buna dezvoltare. Singura diferenţă este că peştele sălbatic capătă această culoare roz din algele şi crustaceele pe care le consumă, iar somonul de cultură devine rozaliu în urma suplimentelor alimentare care le sunt administrate, care sunt foarte sigure şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea omului.
Nu trebuie să consumi somon afumat în sarcină. De fapt, această afirmaţie este doar un mit. Acest tip de peşte este foarte bun pentru viitoarele mame datorită conţinutului bogat de acizi graşi Omega3. De asemenea, fiind vorba despre un peşte de apă dulce, este puţin probabil ca acesta să fie infestat cu mercur.
Carnea de somon predispune la intoxicaţia cu mercur. Nu-i chiar aşa. Riscul intoxicării cu mercur a fost intens popularizat în ultimii ani, fiind vorba exclusiv de speciile de peşte oceanic, ce trăiesc în regiuni cu ape intens poluate. Însă, peştele de apă dulce prezintă un risc considerabil mai mic de a fi contaminat cu substanţe nocive. Pe de altă parte, o variantă sigură de consum este cea a cărnii de somon din crescătorii de renume – în această situaţie nu există deloc riscul contaminării cu mercur.