Mănâncă FRUCTE dimineaţa!

1 2 jpg jpeg

Dă-te jos din pat înainte de răsărit!

Dă-te jos din pat cu cel puţin 20 de minute înainte de răsărit. De îndată ce atingi podeaua cu picioarele, savurează nemişcarea printr-un scurt exerciţiu de respiraţie sau o scurtă meditaţie.

Bea un pahar de apă cu lămâie!

Principiile ayurvedice susţin că primul gând pe care îl avem în minte ne guvernează întreaga zi. Bea un pahar de apă călduţă aromată cu o felie de lămâie. Apa caldă are ca efect stimularea tractului gastrointestinal, iar lămâia este bogată în minerale şi vitamine şi ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Spală-te pe faţă cu apă rece!

Îngrijirea feţei la trezire pregăteşte pielea pentru toate provocările zilei (căldură, stres, poluare). Se recomandă stropirea feţei de şapte ori cu apă rece, dacă se poate netratată cu clor.

Curăţă-ţi limba!

Foloseşte un dispozitiv special sau o periuţă de dinţi care poate curăţa şi limba. Apoi strânge din dinţi de câteva ori, pentru a stimula meridianele energetice care trec prin gură. După periaj, clăteşte gura timp de 2-3 minute cu ulei cald de susan sau măsline.

Masează-ţi urechile!

Masajul urechii este o binefacere pentru întregul corp. Începe cu vârful urechii şi foloseşte degetul mare şi indexul pentru a masa marginea, coborând încet spre lobul urechii.

Hidratează-ţi ochii!

Dacă ochii sunt uscaţi sau iritaţi, acoperă-i cu felii de castravete sau vată îmbibată cu aloe vera, ceai rece de fenicul sau lapte. Întăreşte muşchii nefolosiţi ai ochilor şi stimulează nervul optic printr-un exerciţiu simplu. Roteşte ochii în sus şi în jos, în lateral şi pe diagonală. Roteşte-i în sensul acelor de ceasornic şi apoi în sens invers. La sfârşit, strânge cu putere din pleoape şi apoi relaxează-te. Repetă exerciţiul de câteva ori.

Nu sări peste micul dejun! Nu este înţelept să sari peste micul dejun, dar nici să-l transformi în „marele dejun”. O masă uşoară nu va suprasolicita focul digestiv, care îşi atinge nivelul maxim abia la prânz. Începe ziua cu fructe, suc de legume, iaurt sau cereale integrale.