Lucruri pe care nu le ┼čtiai despre alimentele comune

1 2 jpg jpeg

Ciocolata neagră are proprietăţi anti-aging

Dac─â m─ân├ónci ciocolat─â, ├«n special neagr─â, cu siguran┼ú─â vei avea numai de c├ó┼čtigat, ├«ntruc├ót este bogat─â ├«n antioxidan┼úi care previn ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii. Consumat─â ├«n cantit─â┼úi moderate, ciocolata neagr─â con┼úine flavonoide care protejeaz─â organismul de radicalii liberi ┼či cre┼čte nivelul de serotinin─â din creier, func┼úion├ónd ca un antidepresiv. De asemenea, ciocolata neagr─â are rolul de a proteja pielea, l─âs├ónd-o catifelat─â ┼či m─ât─âsoas─â.

Pizza nu duce la apariţia acneei

Pizza nu este o m├óncare nes─ân─âtoas─â dac─â se acord─â aten┼úie ingredientelor care se folosesc. Dac─â m─ân├ónci o pizza vegetarian─â cu multe legume sau una cu piept de pui ┼či ciuperci nu te vei ├«mboln─âvi, nu te vei ├«ngr─â┼ča (dac─â o consumi cu modera┼úie) ┼či nici nu va duce la apari┼úia acneei. ├Än plus, ad─âugarea condimentelor aduc un plus de beneficii asupra organismului. Spre exemplu, oregano s-a dovedit a fi eficient ├«n lupta ├«mpotriva cancerului de prostat─â, potrivit cercet─âtorilor de la Universitatea din Long Island.

Cafeaua prelunge┼čte speran┼úa de via┼ú─â

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Institutul Na┼úional de Cancer din SUA au descoperit c─â persoanele care beau aproximativ trei ce┼čti de cafea pe zi ├«┼či reduc riscul de deces cauzat de boli cardiovasculare ┼či respiratorii, atacuri cerebrale, r─âni sau anumite infec┼úii, spre deosebire de cei care nu beau cafea. Aceste beneficii se datoreaz─â magneziului ┼či antioxidan┼úilor din compozi┼úia cafelei.

Sucurile din fructe, bogate în antioxidanţi

De┼či con┼úin zah─âr, sucurile din fructe sunt bogate ├«n antioxidan┼úi care protejeaz─â pielea ┼či organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. A┼čadar, bea suc de rodii, de pepene, de l─âm├ói ┼či de fructe de p─âdure pentru a-i oferi organismului toate substan┼úele nutritive de care are nevoie.