Lucruri pe care nu le ştiai despre alimentele comune

1 2 jpg jpeg

Ciocolata neagră are proprietăţi anti-aging

Dacă mănânci ciocolată, în special neagră, cu siguranţă vei avea numai de câştigat, întrucât este bogată în antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură a pielii. Consumată în cantităţi moderate, ciocolata neagră conţine flavonoide care protejează organismul de radicalii liberi şi creşte nivelul de serotinină din creier, funcţionând ca un antidepresiv. De asemenea, ciocolata neagră are rolul de a proteja pielea, lăsând-o catifelată şi mătăsoasă.

Pizza nu duce la apariţia acneei

Pizza nu este o mâncare nesănătoasă dacă se acordă atenţie ingredientelor care se folosesc. Dacă mănânci o pizza vegetariană cu multe legume sau una cu piept de pui şi ciuperci nu te vei îmbolnăvi, nu te vei îngrăşa (dacă o consumi cu moderaţie) şi nici nu va duce la apariţia acneei. În plus, adăugarea condimentelor aduc un plus de beneficii asupra organismului. Spre exemplu, oregano s-a dovedit a fi eficient în lupta împotriva cancerului de prostată, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Long Island.

Cafeaua prelungeşte speranţa de viaţă

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Cancer din SUA au descoperit că persoanele care beau aproximativ trei ceşti de cafea pe zi îşi reduc riscul de deces cauzat de boli cardiovasculare şi respiratorii, atacuri cerebrale, răni sau anumite infecţii, spre deosebire de cei care nu beau cafea. Aceste beneficii se datorează magneziului şi antioxidanţilor din compoziţia cafelei.

Sucurile din fructe, bogate în antioxidanţi

Deşi conţin zahăr, sucurile din fructe sunt bogate în antioxidanţi care protejează pielea şi organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Aşadar, bea suc de rodii, de pepene, de lămâi şi de fructe de pădure pentru a-i oferi organismului toate substanţele nutritive de care are nevoie.