Leacuri ne┼čtiute cu sare de buc─ât─ârie

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii ne recomand─â sarea grunjoas─â, cunoscut─â ┼či sub numele de cristalin─â, ├«n tratarea diferitelor afec┼úiuni, deoarece con┼úine toate mineralele ┼či microelementele de care organismul are nevoie. De asemenea, are rolul de a stimula procesele de eliminare a toxinelor din corp.

Combate r─âceala ┼či gripa

├Än anotimpul rece, sarea ar trebui s─â devin─â un aliat ├«n lupta cu r─âceala ┼či cu gripa. Aceasta poate fi folosit─â at├ót preventiv, c├ót ┼či dup─â instalarea bolii. Pune ├«ntr-un lighean cinci litri de ap─â clocotit─â, ├«n care adaugi zece linguri de sare.

Dup─â aceea, scufunzi picioarele ├«n ap─â, astfel ├«nc├ót s─â fie acoperite inclusiv gleznele. Stai astfel zece minute, dup─â care ├«┼úi pui o pereche de ┼čosete groase. B─âile cu sare au rolul de ÔÇ×a scoate r─âcealaÔÇŁ din corp.

Te sim┼úi obosit? Nu ┼či dup─â terapia cu sare!

Un remediu rapid de eliminare a oboselii acumulate peste zi este sarea fierbinte. ├Äntr-o tigaie, ├«nc─âlze┼čti doi pumni de sare, dup─â care o pui ├«ntr-un s─âcule┼ú de p├ónz─â. Apropie s─âcule┼úul de dosul palmei, pentru a vedea dac─â nu este prea fierbinte.

Dac─â temperatura este acceptabil─â, a┼čaz─â-te pe burt─â ┼či pune s─âcule┼úul cu sare pe ceaf─â. Vei observa c─â, dup─â numai jum─âtate de or─â, vei fi mai relaxat ┼či vei avea mai mult─â energie.

Calmeaz─â durerile reumatice

Persoanele care sufer─â de reumatism ├«┼či pot ameliora durerea produs─â de boal─â dac─â fac baie ├«n ap─â cu sare. ├Äntr-o cad─â cu ap─â, se pun dou─â kilograme de sare.

Pentru ca sarea să nu rămână pe fundul căzii, este de preferat ca în prealabil să se dizolve în trei litri de apă fierbinte. Tratamentul are efect doar dacă temperatura apei din cadă este de aproximativ 37 de grade Celsius. De asemenea, îmbăierea nu trebuie să dureze mai mult de jumătate de oră.

Elimin─â chimicalele din corp

Sarea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru eliminarea substanţelor chimice înghiţite accidental.

Pune o lingur─â de sare grunjoas─â cu v├órf ├«n doi litri de ap─â cald─â ┼či amestec─â p├ón─â c├ónd sarea se dizolv─â. Este recomandat ca ├«ntregul lichid s─â se bea pe ner─âsuflate. La c├óteva secunde, se va produce senza┼úia de vom─â.

Soluţii rapide cu sare

-Dac─â e┼čti hipotensiv, bea diminea┼úa pe stomacul gol o can─â cu ap─â ├«n care dizolvi un v├órf de cu┼úit de sare (aproximativ 0,25 g). Lichidul ajut─â la reglarea tensiunii arteriale, dar cu condi┼úia s─â adop┼úi ┼či o diet─â preponderent vegetarian─â.

-Dacă vrei să scapi de tusea seacă, ţine pe limbă, timp de cinci minute, câteva granule de sare grunjoasă.

-Dacă ai o eczemă, amestecă două linguriţe de miere de albine cu o linguriţă de sare. Cu acest amestec masează zona afectată, până când mierea intră în piele.