Laxative naturale pentru un tranzit bun
Atât constipaţia cât şi balonarea sunt două probleme ale sistemului digestiv care îţi pot da peste cap echilibrul metabolic.
Dacă şi tu te confrunţi cu aceste probleme, află că acum le poţi ţine sub control folosind remedii din natură, acestea îţi sunt zilnic la îndemână însă probabil că nu ştiai că au efect laxativ.
Seminţele de chia ajută la golirea intestinelor
O sursă bogată de acizi graşi de tipul Omega -3 cu proprietăţi laxative, care dacă după ce le-ai consumat consumi suficientă apă acestea se înmoaie, capătă o textură gelatinoasă care îţi va facilita tranzitul intestinal şi cu ajutorul cărora vei uita de constipaţia şi de balonare.
Pentru buna funcţionare a tranzitului este indicat să ai un aport de fibre solubile suficient.
Astfel că poţi alege să consumi aceste seminţe de chia sub formă de budincă, reţeta fiind extrem d uşor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi peste seminţe, lapte integral până se acoperă şi să aştepţi apoi să se umfle, sau le poţi adăuga în salate, în smoothie-uri în sucuri sau în laptele cu cereale de la micul dejun.
De acelaşi efect se bucură merele şi oţetul de mere. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă. Important este să consumi un măr pe zi la aceiaşi oră. În timp ce oţetul de mere te va ajuta să ţii bacteriile la distanţă.
Prunele, sursă bună de fibre
Indiferent că le consumi pe cele uscate sau în starea lor naturală acestea te vor ajuta să ţii contipaţia la distanţă. Cercetătorii au ajuns la concluzia dacă alegi să consumi 6 prune deshidratate acestea vor dubla mişcările intestinale şi în felul acesta vor îmbunătăţi tranzitul.
Adaugă-le în dieta ta, hidratează-te corespunzător şi păstrează un jurnal pentru a ţine evidenţa corectă a stării de funcţionare a sistemului tău digestiv.
Află care sunt cele mai bune alimente pentru a preveni constipaţia AICI
Stafidele combat balonarea
Conţin o doză excelentă de fibre şi de magneziu benefice pentru buna funcţionare a tranzitului. Indiferent de culoarea lor, acestea vor ţine nivelul glicemiei în valori normale şi le poţi consuma simple sau pe post de gustare între mese mai ales atunci când simţi că eşti obosit.
Lactatele bogate în probiotice
Şi aici ne referim bineînţeles la produse precum kefirul, faimoasele murături, iaurtul, toate conţin enzime digestive, bacterii bune ce previn constipaţia şi reglează tranzitul.
Nu trebuie evitată nici cafeaua, mai ales cea neagră fără zahăr şi fără lapte. Acidul clorogenic din compoziţia ei reprezintă unul din laxativele naturale pe care natura ţi le-a dăruit din cele mai vechi timpuri.
Salata, doza ta de sănătate
În special cea în care predomină legumele cu frunze de culoare închisă, deoarece conţin fibre solubile, insolubile şi magneziu. Acesta din urmă fiind responsabil cu menţinerea mucoasei intestinale hidratate, condiţie necesară pentru un tranzit bun.
Poţi să le consumi sub formă de smoothie şi poţi chiar să adaugi şi aloe vera, mai ales că aceasta conţine enzime, vitamine, minerale şi electroliţi care stimulează tranzitul şi menţin sănătatea florei intestinale.