Lactatele, cea mai bun─â surs─â de calciu

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii americani au ajuns la concluzia c─â un gram de calciu pe zi este de ajuns at├ót pentru a avea oase puternice, c├ót ┼či pentru a reduce riscul de cancer de colon. Ei au subliniat faptul c─â nu avem nevoie de suplimente de calciu ├«n condi┼úiile ├«n care dieta noastr─â con┼úine suficiente lactate.

Prea mult calciu în organism poate duce la apariţia anumitor afecţiuni, cum ar fi pietrele la rinchi. Alimentele precum laptele, iaurtul, brânza fără grăsimi, migdalele, fisticul, sardinele, seminţele sau sucul de portocale nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.

Speciali┼čtii recomand─â ┼či evitarea b─âuturilor acidulate, acestea con┼úin├ónd fosfor, care minimizeaz─â aportul de calciu. Totodat─â, este bine s─â evita┼úi cafeaua sau b─âuturile care con┼úin cofein─â, alcoolul, dar ┼či carnea ro┼čie, pentru c─â toate acestea reduc absorb┼úia de calciu.