Lactatele, cea mai bună sursă de calciu

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că un gram de calciu pe zi este de ajuns atât pentru a avea oase puternice, cât şi pentru a reduce riscul de cancer de colon. Ei au subliniat faptul că nu avem nevoie de suplimente de calciu în condiţiile în care dieta noastră conţine suficiente lactate.
Prea mult calciu în organism poate duce la apariţia anumitor afecţiuni, cum ar fi pietrele la rinchi. Alimentele precum laptele, iaurtul, brânza fără grăsimi, migdalele, fisticul, sardinele, seminţele sau sucul de portocale nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.
Specialiştii recomandă şi evitarea băuturilor acidulate, acestea conţinând fosfor, care minimizează aportul de calciu. Totodată, este bine să evitaţi cafeaua sau băuturile care conţin cofeină, alcoolul, dar şi carnea roşie, pentru că toate acestea reduc absorbţia de calciu.