Îţi dăm meniul ANTICANCER

1 2 jpg jpeg

Vally Bălăşoiu este un bucătar de 50 de ani din oraşul ilfovean Măgurele. De-a lungul anilor a lucrat la restaurante celebre din Capitală, iar în ultimii doi ani a lucrat la primul „Tratat de bucătărie de reţete împotriva cancerului şi a colesterolului”.

Bălăşoiu este de părere că în acest moment „toată lumea vorbeşte despre bucătăria sănătoasă, dar nimeni nu-i instruieşte pe bucătari ce înseamnă asta”.

Bărbatul garantează că cei care folosesc reţetele recomandate de ei nu vor face niciodată cancer, fiind asistat în alegerea lor şi de un medic.

„Eu respect în bucătărie nişte reguli foarte stricte. În primul rând vasele în care se găteşte trebuie să fie din inox, cu fund dublu sau din sticlă în cazul reţetelor gătite la abur”, ne-a explicat Vally Bălăşoiu.

Iată care sunt principiile bucătarului:

- să nu se folosească vase din tablă neagră, aluminiu sau teflon

- să se renunţe la orice ambalaj din plastic

- să se renunţe la carnea de vită sau de porc

- să se renunţe la sarea iodată

- să se folosească pe post de condiment piperul roşu sau un sos din legume

- să se renunţe la prăjeli

- să nu se folosească conserve sau mezeluri ambalate.

Are 164 de reţete

„Colecţia” lui Vally Bălăşoiu cuprinde 164 de reţete dintre care 51 de reţete pentru salate, 21 de reţete pentru ciorbe şi supe, 50 de preparate din peşte, 30 de reţete pentru preparate din pui, prepeliţă sau porumbei, 12 reţete pentru deserturi.

Salată de roşii cu crutoane şi pui

Ingrediente: 250 g de roşii, 70 g ceapă roşie, două fire busuioc verde, 30 ml ulei măsline, o lingură de oţet de mere, două felii de pâine neagră, 100 g piept de pui, piper roşu.

Preparare: Roşiile se spală şi se taie cuburi. Ceapa roşie se curăţă şi se spală, apoi se taie rondele. Busuiocul se rupe frunze şi se adaugă la salata, care se pune într-un castron de inox sau sticlă.

Pâinea neagră se taiecrutoane şi se pune la copt în cuptor la temperatura de circa 160 grade, până se rumeneşte frumos. Pieptul de pui se bate uşor cu ciocanul de şnitel şi se tranşează în trei, după care se frige pe grătar de inox pe ambele părţi.

Între timp, salata se omogenizează cu ulei şi oţet de mere, se adaugă crutoanele de pâine neagră şi se omogenizează din nou, după care se pune pe o farfurie mare. Pieptul de pui se pune în jurul salatei, se râşneşte piper roşu şi se serveşte imediat.