Învaţă să previi diabetul!

1 2 jpg jpeg

Consumă produse lactate

Studiile arată că femeile care consumă în mod constant produse lactate sărace în grăsimi, au un risc mai mic de a suferi de diabet zaharat de tip 2. Cercetătorii susţin că proteinele din compoziţia laptelui cresc secreţia de insulină din organism. De asemenea, nutrienţii prezenţi în lactate, precum calciu, vitamina D şi magneziu, au şi ei un rol important în prevenirea diabetului. În plus, persoanele care includ produsele lactate în dieta de zi cu zi simt mai puţin nevoia de a consuma alimente bogate în zaharuri, care pun în pericol sănătatea organismului.

Mănâncă mai multe legume şi fructe

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă mai multe fructe şi legume (aproximativ 6 porţii pe zi), îşi reduc riscul de a suferi de diabet zaharat de tip 2 cu până la 21%, spre deosebire de cei care consumă doar 3 porţii pe zi. În plus, diversificarea fructelor şi legumelor are, de asemenea, un rol important în prevenirea acestei afecţiuni. Aşadar, pentru fiecare zi din săptâmână alege fructe şi legume diferite. Astfel, organismul tău va beneficia de mai mulţi nutrienţi esenţial pentru sănătatea ta.

Sari peste porţia de orez alb

Cu cât mănânci mai mult orez alb, cu atât ai un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Spre deosebire de orezul brun, cel alb conţine mai puţine fibre, minerale şi vitamine. În plus, orezul alb face parte din categoria alimentelor cu un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că se digeră repede şi duce la creşterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Stai departe de “bombele” calorice

Dietele bogate în grăsimi şi zaharuri duc automat la acumularea de calorii în exces şi la creşterea riscului de diabet. Înlocuieşte grăsimile saturate cu cele “bune”, consumând mai multe nuci, ulei de măsline, avocado, peşte. Astfel, nivelul de zahăr din sânge va fi menţinut în limite normale, iar riscul de a dezvolta diabet va fi redus în mod considerabil.