Înlocuiţi carnea cu ciupercile

1 2 jpg jpeg

Mulţi oameni spun că nu se simt sătui dacă nu mănâncă deloc carne la o masă. Aceasta e mai degrabă o prejudecată, având în vedere că, obiectiv, carnea nu are o capacitate mare de hrănire.

De┼či este bogat─â ├«n gr─âsimi saturate ┼či con┼úine, ├«n consecin┼ú─â, foarte multe calorii, carnea se diger─â foarte greu, o mare parte a acestor calorii fiind consumate de organele digestive.

Mai mult, excesul de proteine din alimenta┼úia cu carne formeaz─â cantit─â┼úi mari de uree ├«n ficat ┼či acid uric ├«n s├ónge care presupun un efort suplimentar din partea rinichilor ┼či cresc riscul de calculoz─â uric─â ┼či gut─â. De asemenea, proteinele din carne cresc riscul de apari┼úie a leziunilor vasculare.

Zilele c─âlduroase de var─â reprezint─â o oportunitate ca s─â ne obi┼čnuim organismul cu o alimenta┼úie f─âr─â carne, folosind alte produse bogate ├«n proteine. Ciupercile sunt o excelent─â surs─â de nutrien┼úi. ├Än compozi┼úia lor, glucidele se combin─â cu proteinele ├«ntr-un raport optim.

Prin compara┼úie, carnea nu con┼úine glucide ┼či e mai s─ârac─â ├«n proteine dec├ót ciupercile. De asemenea, acestea con┼úin multe minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru), substan┼úe organice (zaharuri, proteine, lecitin─â), acizi organici (tartric, citric), oligoelemente ┼či numeroase vitamine.

Sunt alimente alcalinizante, cu alte cuvinte, pot fi folosite cu succes pentru a calma arsurile la stomac ap─ârute dup─â consumul de alimente cu aciditate ridicat─â.

Iată de unde vă puteţi lua proteinele

Totalul de proteine necesare pe zi este de 0,75 g/kg, ceea ce înseamnă că un adult cu greutatea de 70 kilograme are nevoie de 52 g de proteine. Acestea sunt alimentele cu un conţinut ridicat de proteine:

-algele 70% - soia 35-40% - ciupercile, anumite br├ónzeturi tari 30-35% - lintea, maz─ârea, arahidele, untul de arahide, gr├óul ├«ncol┼úit, drojdia de bere, parmezanul 25-30% - fasolea, migdalele, vinetele, alunele, ca┼čcavalul 20-25% - ou─âle 18% - nucile, gr├óul, ov─âzul, secara ┼či alte cereale 13-15%