Iaurtul reglează digestia

1 2 jpg jpeg

Iaurturile probiotice conţin un adaos de bacterii din speciile lactobacillus şi bifidobacterium.Acestea interacţionează cu flora intestinală şi au rol bine definit asupra funcţionării tubului digestiv şi asupra echilibrului global al organismului.

Ovăzul, care e o sursă alimentară de fibră solubilă b-glucan, contribuie la reducerea colesterolului şi a bolilor coronariene.

Roşiile conţin licopen, un carotenoid primar cu efect antioxidant. Ele pot contribui la reducerea riscului de cancer.

Usturoiul e recunoscut pentru proprietăţile sale antibiotice, anti-hipertensive şi de reducere a nivelului de colesterol. Poate fi eficient în reducerea riscului de cancer gastric şi de colon şi previne bolile cardiovasculare.

Broccoli este asociat cu un risc redus de cancer, datorită conţinutului relativ ridicat de glucozinolaţi. Din aceeaşi familie mai fac parte varza, conopida.

Peştele conţine acizi graşi omega-3 şi omega-6, cu un rol recunoscut în sănătatea cardiovasculară.

Soia nu este doar o sursă importantă de proteine, ci are rol de reducere a riscului de boli cardiovasculare, cancer sau osteoporoză.

Carnea de vită este, la rândul ei, un aliment funcţional, un acid gras potenţial anticancerigen.

Ceaiul e cea mai consumată băutură după apă, iar cercetările arată că previne cancerul.

Lămâia este un “izvor” de vitamina C şi o sursă importantă de substanţe nutritive. Ea are rol protector împotriva cancerului.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi director Institut de Cercetări Alimentare: "Toate acestea sunt alimente funcţionale"

De ce sunt importante aceste produse?

“Se numesc alimentele funcţionale şi conţin, în plus faţă de principiile nutritive de bază, şi substanţe active cu efecte benefice asupra sănătăţii. Un dezechilibru al florei intestinale, de exemplu, poate afecta şi alte funcţii sau sisteme fiziologice, cum este sistemul imunitar. De aceea, este indicat să consumăm regulat minimum o porţie din produsele lactate care conţin probiotice, pentru a ne bucura de efectul lor benefic asupra organismului”.