Iată mâncarea care previne cancerul

1 2 jpg jpeg

ÔÇťPrin hran─â nu te vindeci de cancer, dar multe alimente ac┼úioneaz─â preventivÔÇŁ, a declarat specialistul, citat de cotidianul Bild.

1. Ananasul

Antioxidan┼úi boga┼úi ├«n vitamina C ┼či E protejeaz─â celulele atacate de diverse molecule. Ananasul con┼úine minerale valoroase, cum ar fi zincul ┼či seleniul care inhib─â dezvoltarea cancerului.

2. Caisele

Sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.

3. Usturoiul s─âlbatic

Are sulfuri care conţin substanţă secundară de plante. Previne dezvoltarea cancerului.

4. Broccoli

E cea mai bun─â legum─â ├«mpotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine ┼či minerale - vitamina C, E, beta-caroten.

5. Cicoarea

Conţine prebiotice (fibre vegetale digerabile) - protejează împotriva cancerului de colon.

6. C─âp┼čunele

Nu conţin nici un component cancerigen.

7. Rodiile

Con┼úin vitamine ┼či minerale care pot neutraliza substan┼úele agresive din organism.

8. Ceaiul verde

Previne cancerul de esofag ┼či de stomac. Acesta promoveaz─â enzime care neutralizeaz─â substan┼úele cauzatoare de cancer.

9. Varza

Face parte din cele mai active alimente ├«n vitamina C, beta-caroten ┼či furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja ├«mpotriva cancerului de s├ón ┼či cel uterin, pentru c─â sl─âbe┼čte efectele nocive ale hormonului estrogen.

10. Grepfrutul

E bogat ├«n vitamina C ┼či ├«n una dintre cele mai importante clase de pigmen┼úi vegetali care previn cancerul.

11. Alunele

Con┼úin vitamina E natural─â ┼či p─âstreaz─â celulele ├«nainte de expunerea la razele UV. Prin acizii gra┼či, vitamina E este bine absorbit─â.

12. Cerealele de ov─âz

Conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer: fulgi de ovăz cu ulei de nuci!

13. Brânza

Branza con┼úine, printre altele, vitamina B12 ┼či vitamina B6 . Prima este important─â pentru cre┼čterea celulelor normale, iar a doua e bun─â pentru metabolism.

14. M─âce┼čele

Foarte bogate ├«n Vitamina C, m─âce┼čele intervin ├«n inactivarea radicalilor liberi.

Acest pe┼čte aprovizioneaz─â organismul deficitar de vitamin─â D, mai ales ├«n timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizeaz─â dezvoltarea cancerului.

16. Afinele

Protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei. Deosebit de bogată în acid folic, vitamina C.

17. Zmeura

Conţine substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor.

18. Ou─âle de g─âin─â

Sunt bogate ├«n toate vitaminele ┼či mineralele. Con┼úinutul ridicat de vitamina D ┼či E protejeaz─â ├«mpotriva cancerului.

19. Fibrele

Maz─ârea, fasolea ┼či lintele ├«n special protejeaz─â ├«mpotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redus─â printr-o diet─â bogat─â ├«n fibre, cu p├ón─â la 40%.

20. Coac─âzele

Foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de bune împotriva cancerului.

21. Fructul de cactus

Bogat ├«n compu┼či care protejeaz─â ├«mpotriva degener─ârii celulelor, inclusiv vitaminele C ┼či E. Protejeaz─â ├«mpotriva cancerului la prostat─â.

22. Grâul

Important protector împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar.

23. Usturoiul

Scade tensiunea arterial─â ┼či colesterolul. Inhib─â cre┼čterea tumorilor.

24. ┼×ofranul de India

Conţine curcumină, ingredient activ, care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o linguriţă pe zi, în supe.

25. Cacao

Îndepărtează posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le conţine.

26. Pesmeţii

Protejează împotriva cancerului de colon.

27. Dovleacul

E bogat ├«n vitaminele A, C, E ┼či D. ├Än plus, con┼úine o mare parte a ofertei de vitamine din gama B.

28. Seminţele

Con┼úin cantit─â┼úi mari de acizi gra┼či nesatura┼úi (omega-3-tip). Sunt bogate ├«n seleniu ┼či alte minerale.

29. Uleiul din porumb

Conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile.

30. ┼×tevia

Combina┼úie de vitamina K ┼či vitamina C, poate inhiba cre┼čterea celulelor canceroase.

31. Mango

Conţine foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.

32. Morcovii

Pot compensa radia┼úiile ultraviolete ┼či fumatul prin con┼úinutul foarte ridicat de beta-caroten.

33. Uleiul de nuci sau alune

E bogat ├«n acizi gra┼či polinesatura┼úi ┼či bun ├«mpotriva influen┼úelor negative de mediu, cum ar fi poluan┼úii atmosferici care pot afecta sever organismul uman.

34. Papaia

Conţine papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.

35. Migdalele

Proporţia ridicată de seleniu o face deosebit de importantă pentru prevenirea cancerului. Mult mai bună decât preparatele artificiale de selenium.

36. Cartofii

Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când cartoful este fiert.

37. Fisticul

Con┼úine vitamina A ┼či selenium ┼či poate preveni ├«ntr-o anumit─â m─âsur─â cancerul la pl─âm├óni.

38. Prazul

Vitaminele ┼či antioxidan┼úii reduc riscul de cancer.

39. Alimentele probiotice

Iaurtul, chefirul, varza proasp─ât─â contribuie la rezisten┼úa florei intestinale ┼či inhib─â p─âtrunderea de substan┼úe str─âine ├«n organism.

40. Pâinea de secară

Ideal─â ├«n prevenirea cancerului, secara este bogat─â ├«n acid phytic, acesta prevenind cre┼čterea celulelor canceroase. Ajut─â ├«n mod deosebit la prevenirea cancerului de s├ón.

41. Varza de Bruxelles

Conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.

42. Sfecla ro┼čie

Este bogată în acid folic, conţine betanină.

43. C─âtina

Un mix esen┼úial de vitamine, minerale ┼či fitochimicale, e mai bun─â dec├ót orice pilul─â de vitamine.

44. Susanul

Con┼úine fitosteroli - ace┼čti compu┼či secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejeaz─â ├«mpotriva cancerului.

45. Laptele de soia

Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare.

46. Agri┼čele

Sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.

47. Spanacul

Acidul folic inhib─â degenerarea celulelor.

48. Ro┼čiile

Licopenul protejează împotriva cancerului pulmonar.

49. Somonul s─âlbatic

Con┼úine ├«n mod semnificativ mai mult omega-3, acizi gra┼či, dec├ót somonul de cresc─âtorie. Ace┼čti acizi sunt esen┼úiali ├«n protejarea ├«mpotriva cancerului.

50. Varza creaţă

Inhib─â r─âsp├óndirea celulelor canceroase. Vitaminele ┼či mineralele sporesc efectul prevenirii.