Iată de ce este recomandat să bei apă caldă!

1 2 jpg jpeg

Ajută la o mai bună detoxifiere a organismului

Consumul de apă caldă creşte temperatura corpului, ceea ce declanşează procesul de termogeneză. Prin transpiraţie se elimină toxinele din organism, ceea ce contribuie la o mai bună funcţionare a organelor vitale şi la curăţarea sângelului.

Un bun remediu pentru gâtul inflamat

În cazul în care ai gâtul inflamat sau sensibil şi ai congestie nazală, consumul de apă caldă te va ajuta să reduci din intensitatea acestor simptome. Acest truc este folosit adesea de către cântăreţi, întrucât ajută la întărirea corzilor vocale.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Pentru ca organismul să transporte oxigen şi nutrienţi la nivel celular, o bună circulaţie a sângelui contribuie la îndeplinirea cu succes a acestui proces. Cercetătorii susţin că circulaţia sângelului poate fi îmbunătăţită prin consumul de apă caldă.

Combate constipaţia

Un metabolism leneş duce automat la apariţia constipaţiei, o afecţiune care produce dereglări la nivelul întregului sistem digestiv. Dacă eşti constipat, bea 2-3 pahare cu apă caldă pe zi şi vei vedea că în scurt timp organismul tău va începe să funcţioneze în mod corespunzător.

Apa caldă ajută la îmbunătăţirea peristaltismului intestinal, cu alte cuvinte creşte frecvenţa şi amplitudinea mişcării de contracţie şi relaxare a musculaturii stomacului şi intestinului.