Iat─â cele mai bune 6 sucuri de legume

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii site-ului totulnatural.ro ne spun care sunt cele mai hr─ânitoare sucuri.

Sfecla ro┼čie ne energizeaz─â

Con┼úine zaharuri, s─âruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Sucul e r─âcoritor, nutritiv ┼či energetic. Se recomand─â ├«n anemii, demineralizare, TBC ┼či chiar ┼či ├«n cancer. E foarte folositor ├«n cazul epidemiilor de grip─â.

Este contraindicat diabeticilor. Se recomandă un pahar de suc de sfeclă pe zi, repartizat în trei reprize.

Spanacul, bun digestiv

S─âruri minerale, oligoelemente, vitamine. Sunt ingredientele minune ale sucului de spanac, cu efecte remineralizante, antianemice ┼či tonice. Este recomandat ├«n anemii, convalescen┼úe, rahitism, astenie fizic─â ┼či nervoas─â, arsuri.

Este foarte bun pentru curăţarea întregului traiect digestiv. Consumat în cantitate de 500 ml pe zi a vindecat constipaţii cronice.

Sucul de cartofi trateaz─â ulcerul

Con┼úine hidra┼úi de carbon, protide, lipide, s─âruri minerale, vitamine. Este indicat ├«n gastrite, ulcere gastrice ┼či duodenale, diabet, litiaz─â biliar─â, constipa┼úie.

Se bea o jumătate de pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o lună. Dacă nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca cu miere, suc de morcovi sau lămâie.

Ţelină antioboseală

Este aperitiv, tonic al sistemului nervos ┼či general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se folose┼čte ├«n astenie, surmenaj, convalescen┼ú─â, demineralizare, reumatism, gut─â, afec┼úiuni pulmonare, litiaz─â urinar─â, impoten┼ú─â.

Se administrează câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi înainte de mese, sau câte 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile în cure intensive. Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.

Ai reumatism? Bea suc de ceap─â

Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecţios, antisclerotic, antireumatismal.

Se utilizeaz─â ├«n astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afec┼úiuni respiratorii (guturai, bron┼čit─â, astm), grip─â, diabet, ateroscleroz─â, obezitate, impoten┼ú─â, prostatite, edeme. Se poate bea diluat cu ap─â, c├óte o jum─âtate de pahar de dou─â ori pe zi.

Sucul de ridiche neagr─â calmeaz─â colicile biliare

E indicat ├«n litiaze biliare, colecistite, insuficien┼ú─â hepatic─â, afec┼úiuni pulmonare, bron┼čite cronice, astm, reumatism, gut─â, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a ob┼úine sucul, se folose┼čte ridichea cu tot cu frunze.

Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. În cazurile de litiază biliară, se beau zilnic câte 200-400 ml de suc.

Pasul 1

Spălaţi bine legumele sub jet de apă rece. Alegeţi-le pe cele mai coapte.

Pasul 2

T─âia┼úi legumele ├«n cubule┼úe sau rondele. ├Ändep─ârta┼úi cotoarele ┼či semin┼úele.

Pasul 3

Pune┼úi legumele ├«n blender ┼či l─âsa┼úi-le la pasat p├ón─â se ob┼úine o past─â.

Pentru c─â este ob┼úinut din legume crude, proaspete ┼či neprelucrate termic, sucul ├«┼či p─âstreaz─â toate vitaminele.