Iată ce să mănânci ca să elimini metalele grele din corp!

image

În mediul în care trăim, metalele grele sunt peste tot! Intoxicaţia cu metale grele are numeroase efecte negative asupra sănătăţii, de aceea, este indicat să limităm acest lucru. Unele alimente sau suplimente alimentare ne pot ajuta.

Chiar dacă fiinţa umană a venit în contact de foarte mult timp cu substanţele toxice, „trăim astăzi într-o lume în care producătorii abuzează de metale grele în detrimentul siguranței noastre, cu potențiale repercusiuni grave asupra sănătăţii noastre”, explică Stéphane Tétart‚ naturopat, autor al cărţii „Stop Heavy Metals”.

Metalele grele, printre care plumbul, aluminiul, arsenicul şi cadmiul, sunt prezente peste tot, de la aerul din exterior şi chiar şi din interior, la pesticide, unii aditivi alimentari, unele produse de igienă şi chiar la unele medicamente.

Potrivit unor studii, copiii din țările occidentale sunt adesea contaminați cu numeroase substanțe considerate toxice pentru creier și sistemul nervos. „Aceste urme de metale toxice sunt pro-oxidanți, ceea ce înseamnă că ne fac să îmbătrânim mai repede. Ele au, de asemenea, efecte neurotoxice‚ cancerigene și favorizează apariţia bolilor cardiovasculare”, spune Stéphane Tétart, citat de topsante.fr.

Specialistul adaugă: „Această intoxicație cu metale grele poate provoca și o scădere a energiei din cauza stresului oxidativ‚ ceață intelectuală cu dificultăți de memorie și concentrare și chiar depresie.”

Pentru a limita contactul cu metalele grele, încearcă să mănânci cât se poate bio, să filtrezi apa de la robinet, să eviţi deodorantele cu aluminiu.

Ce să mănânci şi ce să eviţi

Pentru a limita acţiunea nocivă a metalelor grele asupra corpului, specialistul recomandă să acţionăm asupra sistemelor naturale de detoxifiere, inclusiv asupra ficatului. Tétart spune că trebuie evitate prăjelile, care împiedică eliminarea toxinelor, şi să adoptăm o dietă bogată în legume, fructe şi verdeţuri, bogate în clorofilă.

Usturoiul, ceapa şi varza ajută ficatul să elimine metalele grele din organism.

Detoxifierea presupune și o perioadă de post o dată sau de două ori pe an. „Acest lucru vă permite să ardeți grăsimile și, prin urmare, să eliminați metalele grele care sunt blocate în grăsimi”, explică medicul naturist.

Specialistul recomandă şi Chlorella, într-o cură de 3 ori pe an.