Ia-ţi energia din nuci şi mere

Nuci, migdale şi fistic. Nucile sunt, se pare, cea mai concentrată sursă de grăsimi esenţiale, în special de Omega 3. De exemplu, o mână de nuci decojite furnizează aproape 3 g de Omega 3. La fel de benefice sunt şi migdalele şi fisticul.
Gustare cu ton. Un sandviş din pâine integrală cu ton, o linguriţă de maioneză şi câteva boabe de porumb. Pâinea integrală furnizează atât carbohidraţii necesari, cât şi o cantitate importantă de fibre necesare pentru o digestie bună. Pe de altă parte, tonul la conservă este foarte sărac în grăsimi, însă oferă organismului proteine, iar o linguriţă de maioneză de calitate completează sandvişul cu grăsimile nesaturate.
Fructe din belşug. Un măr, 2 kiwi sau o felie de ananas. Gustarea din fructe este răcoroasă şi foarte importantă pentru sănătate deoarece merele sunt o sursă importantă de minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu), vitamine (C, A, folaţi) şi fibre (în special pectină). Fructele care dau senzaţia de saţietate (şi care au multe calorii) sunt: bananele – o banană de dimensiune medie are aproximativ 100 kcal, strugurii (aproximativ 90 kcal/100 g), perele sau fructele foarte dulci (stafidele, smochinele, curmalele).
Curcan la grătar. Un sandviş din pâine integrală cu margarină tartinabilă, o felie de piept de curcan şi o frunză de salată verde. Pieptul de curcan este o bună sursă de proteine de calitate, iar salata verde este plină de vitamine.
Prăjiturele din orez. Pot fi desertul ideal şi înlocuiesc cu succes ciocolata sau alte dulciuri rafinate.
Hidratarea este esenţială!
Studiile medicale arată că hidratarea este esenţială desfăşurării normale a multor funcţii ale organismului, în lipsa acesteia putând aparea dureri de cap, oboseală, diminuare a concentrării şi coordonării mişcărilor.
Pentru menţinerea unui nivel normal de hidratare este recomandat consumul zilnic de 2 litri de lichide, provenite atât din băuturi, cât şi din alimente. Consumul de lichide înaintea servirii mesei contribuie la reducerea senzaţiei acute de foame.