„Hrana noastră cea de toate zilele” ne fură ani din viaţă

1 2 jpg jpeg

Spre deosebire de acum 20-30 de ani, regimul alimentar s-a transformat drastic. “Alimentele naturale integrale au fost înlocuite de cele industriale, înalt procesate, devitalizate şi dezechilibrate nutriţional”, a declarat directorul Institului Naţional de Cercetări Alimentare (INCA), prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Ultimii 20 de ani nu au adus nimic sănătos în farfurie Din punct de vedere alimentar, schimbările majore din ultimii 20-30 de ani nu a adus beneficii, ba dimpotrivă. Directorul INCA a afirmat că “deschiderea către vest a facilitat accesul pe piaţa din România a alimentelor nesănătoase, tip junk food sau fast food, dar şi a celor procesate artificial. În prezent, pe rafturile magazinelor din ţară există mai multe produse nocive pentru organism, decât alimente sănătoase”. Românii s-au adaptat stilului vestic de supraalimentare. “Prima consecinţă a acestuia este explozia supraponderalităţii şi a obezităţii. Mult mai îngrijorătoare este creşterea obezităţii infantile. Acest diagnostic la copii este mult mai grav decât la oamenii adulţi şi reprezintă un element alarmant pentru starea de sănătate a populaţiei pe viitor”, a adăugat prof. dr. Mencinicopschi. Trăim din ce în ce mai puţin Modul haotic în care se hrănesc, în prezent, oamenii mai are o consecinţă severă: pentru prima oară în ultimii 300 de ani, începând din 2005, speranţa de viaţă a populaţiei globului a început să scadă. “Cercetătorii americani au constatat că, în ultimii 300 de ani, durata medie de viaţă a crescut constant. Însă, din 2005, ne confruntăm cu o scădere continuă a acesteia. Trăim mai puţin.”, a menţionat prof. dr. Mencinicopschi. Află ce părere are nutriţionista vedetelor, Mihaela Bilic, despre cum mâncau românii acum 30 de ani, pe adevărul.it.