Frunze de spanac, pentru o vară răcoroasă

1 2 jpg jpeg

Aceasta este principala cauză a apariţiei stării de oboseală şi apatie, frecvent întâlnită în zilele caniculare. Doar prin consumarea multor lichide, fructe şi legume proaspete pe timpul verii putem depăşi aceste stări, susţin specialiştii americani, citaţi de Agerpres. Există anumite alimente care ajută organismul să menţină o temperatură normală chiar şi în zilele excesiv de calde.

Pepenele galben reprezintă o sursă importantă de potasiu, de aproape trei ori mai mult decât un pepene verde.

Fructele de pădure, dulci şi răcoroase, au anumiţi compuşi similari cu aspirina, care reduc inflamaţiile şi pot ajuta astfel la regenerarea celulelor pielii arse de soare.

Frunzele de spanac conţin multă apă şi sunt o sursă extraordinară de magneziu. Mai mult, culoarea verde a spanacului este determinată de conţinutul de luteină, un antioxidant care protejează pielea şi ochii de expunerea la soare.

Ardeii iuţi, încărcaţi cu vitamina C, stimulează transpiraţia, care, prin evaporare, dă o senzaţie de răcoare. Dacă nu vă plac ardeii iuţi, puteţi alege usturoiul sau ghimbirul.