Fasolea păstăi ajută memoria

Două porţii de petai aduc suficientă energie pentru a susţine 90 de minute de exerciţiu fizic. Potrivit www.practicenaturalcures.com, fasolea petai previne boli precum: depresia, sindromul premenstrual, anemia, hipertensiunea. Iată care sunt proprietăţile sale:
Depresie: Cercetările au dovedit că depresivii se simt mai bine după ce consumă fasole. Ea conţine triptofan, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru îmbunătăţirea stării psihice generale.
Sindromul premenstrual: Vitamina B6 pe care fasolea o conţine reglează nivelurile glucozei în sânge.
Anemia: Bogată în fier, fasolea poate stimula producţia de hemoglobină în sânge.
Tensiunea arterială: Acest aliment este foarte bogat în potasiu şi conţine cantităţi reduse de sare, lucru care ajută la scăderea tensiunii.
Îmbunătăţeşte capacitatea creierului: Un studiu a dovedit că micuţii care mânăncă fasole la micul-dejun şi la prânz beneficiază de o îmbunătăţire a capacităţilor cognitive. Constipaţia: Bogată în fibre, fasolea petai reglează activitatea intestinelor.
Arsuri la stomac: Fasolea petai conţine un antiacid natural care reduce starea de disconfort în cazul arsurilor la stomac.