Durerea de cap trece cu suc de m─âr

1 2 jpg jpeg

Durerea de cap poate fi ├«nso┼úit─â de grea┼ú─â, v─ârs─âturi, tremur─âturi, frisoane sau transpira┼úie. Dup─â ce a trecut criza, pot persista oboseala, somnolen┼úa ┼či apatia. Iat─â c├óteva remedii eficiente:

- suc de mere ┼či suc de ro┼čii, c├óte 100 ml din fiecare, de 3 ori pe zi, altern├óndu-se ├«n cursul unei zile; se administreaz─â 300 ml suc de mere ┼či 300 ml suc de ro┼čii, timp de 10 zile; - cataplasme cu felii de l─âm├óie - masaj general. Se folose┼čte ulei de masaj ├«mbun─ât─â┼úit cu ulei de lavand─â ┼či ulei de ienup─âr: la 100 ml de ulei de masaj se adaug─â 50 de pic─âturi de ulei de lavand─â ┼či 50 de pic─âturi de ulei de ienup─âr - m─ârar. O linguri┼ú─â de frunze la 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 3-5 minute, se consum─â seara, ├«nainte de culcare, sau se consum─â aceea┼či cantitate (250 ml) ├«n 2 doze, diminea┼úa ┼či seara, dup─â mese - m─âce┼č, sub form─â de tinctur─â. 50 de pic─âturi pe zi, frac┼úionat ÔÇô 25 de pic─âturi diminea┼úa ┼či 25 de pic─âturi seara - salc├óm, sub form─â de tinctur─â (de la plafar): 10 pic─âturi de 2 ori pe zi, diminea┼úa ┼či seara, dup─â mese.

Miere contra mahmurelii

Mahmureala reprezintă senzaţia de cap tulbure, ce apare după consumul unei cantităţi crescute de alcool sau după somn, fiind însoţită de dureri de cap, greaţă, dispoziţie proastă, apatie.

Iat─â trei remedii eficiente:

- miere de albine, c├óte 6 linguri┼úe, din jum─âtate ├«n jum─âtate de or─â, timp de 4 ore, zilnic; are ┼či rol de combatere a alcoolismului

- propolis, tinctură. La 1 l de apă rece se adaugă 50 ml de tinctură de propolis. Se consumă, cu înghiţituri mici, toată cantitatea

- oţet de mere. Se beau 100 ml (o singură administrare)