De ce sa mănânci alimente bogate în vitamina B6

1 2 jpg jpeg

Necesarul zilnic de B6 este de 2 mg pentru femei şi 2,2 mg pentru bărbaţi. Această vitamină este implicată în prevenţia unor maladii ca: astmul, alergiile, bolile coronariene sau chiar cancerul.

De asemenea, protejează împotriva apariţiei aterosclerozei. Persoanele care nu au în organism suficiente „rezerve” de B6 se pot confrunta cu oboseală, depresie, nervozitate, apatie, insomnie sau pierderea memoriei. Consumul abuziv de alcool, utilizarea contraceptivelor orale, medicamentele antituberculoase, pot anihila acţiunea vitaminei B6.

De asemenea, atenţie şi la in şi ciupercile champignon, care „distrug” lucrurile bune făcute de vitamină. Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a prezentat, în cartea sa „Şi noi ce mai mâncăm ca să slăbim”, alimentele cele mai bogate în vitamina B6. Încercaţi să le introduceţi în meniul zilnic, este sfatul specialistului.

image