De ce să consumi orz verde

1 2 jpg jpeg

Reduce colesterolul rău

Într-un studiu se arată că persoanele care au luat 15 grame de extract de orz verde, în fiecare zi, au redus în mod semnificativ nivelul colesterolului “rău” din sânge, în timp ce colesterolul bun a crescut. Aşadar, un consum constant de extract de orz verde menţine sănătatea arterelor şi a vaselor de sânge, prevenind afecţiunile cardiovasculare.

Previne cancerul

Datorită numeroşilor antioxidanţi pe care îi conţine, orzul verde inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Antioxidanţii protejează ţesuturile, detoxifică organismul şi combate efectele nocive ale radicalilor liberi, acele molecule care pot duce la apariţia unor afecţiuni grave, precum cancer.

Tratează gastrita, ulcerul, pancreatita şi colita

Clorofila din compoziţia orzului verde ajută la refacerea mucoasei şi a pereţilor gastrici, în timp ce substanţele sale alcaline reduc aciditatea.

Recomandat în caz de impotenţă şi sterilitate

Orzul verde stimuleaza activitatea hormonală atât la bărbaţi, cât şi la femei. În plus, îmbunătăţeşte considerabil circulaţia sangvină din zona genitală, chiar şi la persoanele în etate sau care au fumat.

De asemenea, orzul verde este un bun adjuvant în curele de slăbire, întrucât menţine tonusul şi reglează metabolismul, contribuind astfel la scăderea în greutate.

Cum se adminstrează?

Se recomandă dizolvarea a 3-5 grame de extract de orz verde, într-un pahar cu apă sau suc de morcov, la temperatura camerei. Se recomandă a se administra de 3 ori pe zi.