Cum scapi de colăceii de pe burtă

1 2 jpg jpeg

Fibrele, de ajutor

Ştiai că persoanele care consumă 10 grame de fibre solubile în fiecare zi sunt mai suple şi au mai puţină grăsime pe abdomen, dar şi în zona coapselor? Este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici, într-un studiu recent.

Nu trebuie decât să mănânci zilnic două mere mici, 200 de grame de mazăre sau 100 de grame de fasole boabe. Fibrele contribuie şi la menţinerea senzaţiei de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mănâncă alimente bogate în vitamina C

Cânt te afli într-o perioadă stresantă, organismul secretă mai mult cortizol, cunoscut drept hormonul stresului. Acesta poate favoriza depunerea de grăsimi. Vitamina C ajută la reglarea secreţiei de cortizol, dar şi la producerea de carnitină, substanţă utilizată de organism pentru a transforma grăsimile în energie, astfel încât acestea nu se mai transformă în colăcei sau aripioare.

De aceea, de fiecare dată când treci printr-o perioadă agitată, care te consumă, ai grijă să creşti aportul de vitamina C. Alimentele care abundă în această substanţă nutritivă sunt citricele, kiwi, căpşunile, cireşele, ardeii graşi, pătrunjelul, conopida şi morcovii.

Odihna, importantă

Cortizolul, hormon care intră în acţiune în condiţii de stres, este afectat şi când nu dormi îndeajuns şi duce la apariţia depozitelor de grăsime, potrivit unui dietetician american, Tammy Lakatos Shames.

Mai mult, în perioadele de oboseală simţim nevoia de energie şi avem tedinţa să dăm iama în frigider, fiindcă acest hormon stimulează apetitul. De aceea, încercă să dormi şapte-opt ore pe noapte.

Scorţişoara, de ajutor

Scorţişoara poate fi un aliat important în lupta cu grăsimea din zona abdomenului.

Acest condiment scade nivelul glucozei din sânge, principalul factor care favorizează depunerea grăsimilor în această zonă. Ca să ai abdomenul plat, nu uita să adaugi un praf de scorţişoară nu doar când faci dulciurile de casă, ci şi în salatele de fructe, în ceai, dar şi în cafea.