Consumul de brânză previne apariţia diabetului

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit că datorită procesului prin care este obţinută, brânza declanşează o reacţie care protejează organismul împotriva diabetului.

În plus, bacteriile probiotice din brânză şi iaurt au rolul de a reduce colesterolul şi contribuie la eliberarea unor substanţe care previn diabetul.

De asemenea, vitamina D, calciul şi magneziul din compoziţia lactatelor au şi ele un rol important în prevenirea acestei afecţiuni.

Rezultatele studiului arată că persoanele care au mâncat cel puţin 55 de grame de brânză pe zi - în jur de două felii - au fost cu 12% mai puţin susceptibili de a dezvolta diabet de tip 2.

Acelaşi risc scăzut s-a înregistrat şi în cazul celor care au consumat 55 de grame de iaurt pe zi.

„Noi recomandăm o dietă sănătoasă, echilibrată, săracă în sare şi grăsimi, dar bogată în fructe şi legume. Acest studiu demonstrează clar că nu există niciun motiv ca oamenii să creadă că ar trebui să înlăture produsele lactate din alimentaţia lor”, a declarat dr. Iain Frame, director si cercetător la centrul Diabetes UK, citat de Daily Mail.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat dietele a 16.800 de adulţi sănătoşi şi a 12.400 de pacienţi cu diabet de tip 2 din opt ţări europene, inclusiv Marea Britanie.