Consumi cafea? Mai bine bea ceai negru!

1 2 jpg jpeg

Reduce riscul bolilor de inim─â

Consumul de ceai negru contribuie la ├«mbun─ât─â┼úirea vigilen┼úei mentale ┼či a abilit─â┼úilor de ├«nv─â┼úare ┼či memorare, motiv pentru care este recomandat de c─âtre speciali┼čti.

De asemenea, ceaiul negru reduce durerile de cap ┼či tensiunea arterial─â, prevenind apari┼úia afec┼úiunilor cardiovasculare. Unele studii arat─â c─â persoanele care au b─âut 3 ce┼čti de ceai negru pe zi ┼či-au redus cu 21% riscul de a suferi de accidente vasculare cerebrale.

Previne apariţia diabetului

Cercet─âtorii au descoperit c─â ni┼čte compu┼či din compozi┼úia ceaiului negru ├«ncetinesc absorb┼úia zah─ârului din s├ónge, mult mai bine dec├ót cei care se g─âsesc ├«n ceaiul verde sau oolong.

În plus, s-a constat că persoanele care beau în mod regulat ceai negru au un risc mai mic de a suferi de diabet, spre deosebire de cei care beau cafea sau alte băuturi.

Ajută la arderea ţesutului adipos

Nu ├«n ultimul r├ónd, ceaiul negru este folosit ┼či ├«n cazul tulbur─ârilor gastro-intestinale, pentru prevenirea form─ârii cariilor dentare ┼či a pietrelor la rinichi ┼či chiar pentru reducerea ┼úesutului adipos.

Consumul de ceai negru are un rol benefic pentru siluet─â dac─â este asociat cu o diet─â s─ârac─â ├«n gr─âsimi ┼či zaharuri ┼či cu un program regulat de exerci┼úii fizice.