Alimentele pe care trebuie să le ocolești atunci când ești constipat

constipatia jpg

Ai probleme cu constipația? Ai grijă ce alimente și băuturi introduci în dieta ta de viață! Unele îți fac mai mult rău decât bine, iar asta te poate costa scump atunci când mergi la baie.

Lactatele

Dacă te constipi des, aruncă o privire la dieta ta. Printre alimentele care te pot bloca figurează și brânza și laptele. Dar s-ar putea să nu fii nevoit să renunți de tot la lactate, doar mănâncă mai puțin din ele  și încearcă să faci alte alegeri. Încearcă iaurt cu probiotice, bacterii vii care sunt bune pentru sistemul tău digestiv. Poate ajuta la ameliorarea constipației.

Mâncarea prăjită

Puiul prăjit e delicios, dar nu uita că ar fi mai indicat să optezi pentru un antreu cu mai multe fibre dacă treci printr-o perioadă grea la toaletă. Alimentele prajite sunt pline de grăsimi și sunt greu de digerat, iar asta înseamnă un scaun tare și uscat.

Ouăle

Sunt bogate în proteine, dar sărace în fibre. Nu trebuie să le scoți din meniu., doar adaugă câteva alimente bogate în fibre în amestec. Încercă o omletă cu spanac proaspăt și roșii.

Carnea proaspătă

Plină de proteine ​​și grăsimi, dar lipsită de fibre, acea friptură suculentă trebuie echilibrată cu broccolii. Astfel va trece confortabil prin sistemul tău digestiv.

Prăjiturile

Adăugă constipația la numeroasele motive pentru care un desert dulce ar trebui să fie un lucru ocazional, nu obișnuit. Produsele de patiserie, prăjiturile și alte delicii cu zahăr rafinat sunt sărace în fibre și lichide și au un conținut ridicat de grăsimi. De aceea, e de preferat să îți satisfaci pofta de dulce cu căpșuni și iaurt. Abdomenul tău îți va mulțumi pentru asta.

Pâinea albă

Dacă consumi prea multă pâine vei avea scaune dure și uscate. Este făcută cu făină albă cu conținut scăzut de fibre. În schimb, poți alege pâinea din cereale integrale. S-ar putea ca următoarea călătorie la baie să meargă mai bine.

Alcoolul

La fel ca și cafeaua, băutura îți poate îngreuna digestia. Asta te poate face să probleme la baie până când te hidratezi din nou. Dacă ai de gând să alegi un cocktail, așază alături și un pahar cu apă, ajută la hidratare și lucurile se pot schimba.