Click! îţi dă o reţetă sănătoasă pe zi

Preparare: se întinde o foaie din aluatul de patiserie şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa. Se taie dreptunghiuri de aproximativ 7x3,5 cm, se pudrează cu puţin zahăr şi se coc într-o tavă unsă cu unt, în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, până devin aurii. Se lasă să se răcească.
Crema: se fierbe laptele cu 100 g zahăr, coaja de lămâie şi batonul de vanilie curăţat.Separat, se amestecă 100 g zahăr cu gălbenuşurile şi făina. Când laptele a dat în clocot, se dă cratiţa la o parte şi se adaugă puţin câte puţin compoziţia cu ou, amestecând încet. Se pune din nou la foc, să mai dea un clocot, apoi se lasă la răcit. Când e rece, se adaugă frişca bătută.
Când se serveşte, se pune un dreptunghi de foietaj, cremă, câteva căpşune tăiate, se acoperă cu alt foietaj şi se pudrează cu puţin zahăr.