Ciocolata neagră, mai bună pentru vedere decât morcovul

2 jpg jpeg

Acest lucru este posibil datorită flavonoizilor prezenţi în boabele de cacao care îmbunătăţesc circulaţia sanguină către cavitatea cerebrală, crescând astfel activitatea creierului şi acurateţea percepţiei.

Rezultatele cercetării efectuate la Universitatea de Litere din Anglia arată că ingerarea unei doze ridicate de ciocolată neagră i-a ajutat pe participanţi să vadă mai bine în situaţii de contrast slab, spre exemplu subtitrări de culoare galbenă pe un ecran alb.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că administrarea alimentului amărui înainte de teste a condus către o rată de succes mai mare cu 17%, în comparaţie cu rezultatele obţinute dupa consumul de ciocolată albă.

Performanţele crescute obţinute de subiecţi la testele de vedere sunt un produs al circulaţiei ameliorate a sângelui spre cap, implicit în retină.

Aşadar, în cazul voluntarilor, ciocolata neagra a îmbunătăţit simţul văzului şi a crescut randamentul intelectual, permiţându-le acestora să proceseze informaţiile vizuale cu mai multă acurateţe.

Întăreşte smalţul dinţilor

Alte studii efectuate de-a lungul timpului arată că ciocolata neagră are şi alte beneficii, mai puţin cunoscute. Datorită unei substanţe din compoziţia sa, cunoscută sub numele de teobromină, ciocolata neagră întăreşte smalţul dinţilor şi reduce riscul de a face carii, însă doar dacă este menţinută o igienă dentară optimă.

Previne apariţia diabetului

Flavonoizii din ciocolata neagră au şi rolul de a micşora rezistenţa insulinei, susţinând funcţionarea normală a celulelor pentru a utiliza insulina în mod eficient. Astfel, acest aliment protejează vasele de sânge împotriva diabetului zaharat de tip 2.

Consumul zilnic recomandat de ciocolată neagră este de aproximativ 100 de grame, din pricina conţinutului caloric ridicat.