Cele mai sănătoase alimente ale toamnei
În culori şi gusturi variate, atât fructele, cât şi legumele de sezon îţi vor furniza o porţie bună de sănătate dacă alegi să le incluzi în dieta zilnică.
Bucură-te din plin de toate nutrimentele oferite de natură şi optează pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.
Dovleacul redă stălucirea tenului
Este unul din cele mai bogate alimente ale toamnei în betacaroten şi fibre care îmbunătăţesc digestia. În plus, ajută pielea să-şi recapete strălucirea datorită conţinutului de vitamina A, potasiu şi complexul vitaminic B. Poţi alege să-l consumi copt sau fiert, în salate sau ca desert alături de cei dragi.
Poţi să optezi de asemenea să-l prepari sub formă de piure sau supă-cremă, în smoothie, budincă sau chiar în tocăniţă.
Prunele, remediu împotriva constipaţiei
Vedetele toamnei se bucură de o mare cantitate de fibre indispensabile digestiei mai ales dacă te regăseşti printre persoanele care se confruntă cu un tranzit lent. Dacă alegi să le introduci în alimentaţie, eliminând pe cât posibil făinoasele şi alimentele procesate, vei observa în scurt timp cum organismul tău va deborda de energie.
Sunt indicate pentru buna funcţionare a sistemului nervos tocmai pentru că se bucură de o cantitate semnificantă de potasiu, mangeziu, fier, calciu şi seleniu.
La fel este indicat a se consuma şi păstârnacul cât mai des posibil.
Perele te protejează de bolile cardiovasculare
Datorită puternicului efect antioxidant pe care îl oferă persoanelor care aleg să le consume, perele te ajută să elimini toxinele acumulate în organism, combat retenţia de apă şi au efect tonic asupra sistemului nervos. Vitaminele B şi C alături de cupru, potasiu şi fosfor vin în ajutorul tău şi îţi întăresc imunitatea.
Sfecla roşie susţine buna funcţionare a ficatului
Combate anemia, protejează inima şi se bucură de un puternic efect detoxifiant la nivelul ficatului, îmbunătăţeşte tranzitul şi susţine buna funcţionare a sistemului nervos. Alege să adaugi câteva bucăţi de sfeclă în salatele tale sau în smoothie şi bucură-te din plin de toţi nutrimeţii pe care aceasta ţi-i oferă.
Mere şi gutui din plin
Gutuile ajută rinichii să filtreze mai uşor toxinele şi sunt un aliat demn de luat în seamă în cazul în care vrei să scapi de surplusul de kilograme. Iar merele vin în ajutorul tău susţinând buna funcţionare a tranzitului. Alege să consumi fructele în starea lor proaspătă fără a adăuga zahăr sau alte condimente.
De asemenea strugurii îţi oferă un puternic efect antioxidant mai intens decât lămâile, ajută la slăbire şi îţi prelungesc senzaţia de saţietate.
Vânăta, vedeta sezonului
Poţi să prepari vinete la grătar, la cuptor, la rotisor şi astfel vei obţine preparate cu gust, savoare şi substanţe nutritive benefice sănătăţii tale.
Nu conţin grăsimi şi îţi oferă o bună cantitate de potasiu, magneziu, vitaminele C, K, B6 dar şi foarte multe fibre benefice pentru tranzitul tău.
Varza de asemenea este superalimentul ce îţi oferă protecţie împotriva cancerului. Atât cea roşie cât şi cea albă se recomandă a se consuma mai ales sub formă de salată.