Cele mai bune alimente pentru vedere

1 2 jpg jpeg

Peştele îmbunătăţeşte acuitatea vizuală

Medicii recomandă consumul de peşte de cel puţin trei ori pe săptămână, deoarece conţine acizi graşi omega 3, care sunt recomandaţi pentru creşterea acuităţii vizuale şi în prevenirea unor tulburări oculare. De asemenea, pentru o vedere de nota zece se recomandă alimentele care conţin vitamina B precum cerealele integrale, laptele, bananele şi varza. Vitamina B1 se recomandă persoanelor care sunt predispuse la glaucom, cele mai bune surse fiind leguminoasele şi carnea de pasăre.

Morcovul limpezeşte vederea

Legumele portocalii, precum morcovul, care conţin vitaminele A, C, E şi beta-caroten sunt foarte importante pentru vedere. Un studiu recent a scos la iveală faptul că persoanele care consumă minimum trei morcovi zilnic au un risc cu 30 la sută mai mic de a avea probleme cu vedere la bătrăneţe.

Ouăle previn degenerescenţa maculară

Ouăle conţin doi antioxidanţi puternici, luteină şi zeaxantină, în lipsa cărora poate surveni degenerescenţa maculară, provocată de deteriorarea unei părţi a retinei. Alte surse de luteină mai sunt mazărea, kiwi, portocalele, spanacul şi strugurii. Tot în scop preventiv mai pot fi consumate fructele şi legumele bogate în vitamina A.