Ce ascund poftele alimentare

1 2 jpg jpeg

Prin urmare, se impune un consult de specialitate, deoarece, în timp, poftele necontrolate ne pot deteriora starea de sănătate, cel mai mare pericol fiind reprezentat de bolile de inimă.

Pofta de dulce indică lipsă de crom

În 50% din cazuri, pofta de dulce este cauzată de lipsa cromului din organism, atenţionează nutriţioniştii. Totodată în spatele nevoii de dulce se mai pot ascunde şi dieta bogată în carbohidraţi sau infecţiile de natură micotică. Cromul ajută pancreasul să producă insulină, necesară în procesul de trecere a glucozei din sânge în celule, unde este transformată în energie. Însă, atunci când există un deficit de crom, glucoza tinde să rămână în sânge şi, astfel, apare nevoia permanentă de dulce. Principalele semne ale carenţei de crom sunt starea de oboseală permanentă şi schimbările bruşte de dispoziţie. Organismul secretă insuficient crom, deoarece, în urma procesării alimentelor, 80% din acesta se pierde. Cromul se găseşte în carnea de vită şi de pasăre, cereale, ouă şi nuci. Raţia zilnică de crom trebuie să fie de 200 micrograme.

Apetitul pentru sărat apare pe sistem nervos

Excesul de sare poate provoca creşterea tensiunii arteriale, una dintre cauzele apariţie bolilor cardiovasculare. Însă pofta exagerată de sărat poate afecta serios şi sistemul nervos. Prin urmare, se recomandă reducerea consumului de alimente sărate procesate. De asemenea, trebuie limitată cantitatea de sare care se pune în mâncare. Aceasta trebuie înlocuită cu mirodenii, precum busuioc, pătrunjel, mărar, piper, oregano sau rozmarin.