Ce alimente îţi fac bine în funcţie de starea de spirit
Astfel, fiecare organ este precum un sistem energetic complex care cuprinde nu numai entitatea anatomică, ci şi legătura dintre organ şi o anumită emoţie, stare mentală, culoare, gust, miros etc.
Aşadar, pentru a ne simţi bine, este bine să acordăm mai multă atenţie alimentelor pe care le aşezăm în farfurie. Iată cum!
Vreau să fiu fericit! Ce să mănânc
Atât fericirea cât şi furia sunt emoţii asociate ficatului. Astfel, pentru a diminua stările de furie şi de nerăbdare, trebuie să ne hrănim ficatul. Nu în ultimul rând, primăvara este anotimpul asociat ficatului, aşa că tot ce creşte în acest sezon va avea un efect pozitiv asupra organului.
Consumă în mod regulat cereale integrale, cum ar fi orzul, seminţe de quinoa sau ovăz. De asemenea, include în alimentaţia ta legume precum varza, verdeţurile, ceapa de primăvară, frunze de ridiche şi frunze proaspete de mentă.
Ce să mănânc pentru a simţi bucurie
Vara este sezonul inimii, fiind responsabilă pentru starea de fericire alături de sănătatea intestinelor mici.
Pentru a activa această stare, consumă cereale integrale precum orezul brun şi leguminoase, cum ar fi varza şi soia sau alimente amare precum hrean, frunze de muştar, ceapă şi usturoi. Nu ignora, de asemenea, verdeţurile, broccoli, seminţele de in sau de chia.
Mă simt deprimat. Ce să mănânc
Finalul de vară este perioada ce corespunde splinei şi pancreasului, iar dezechilibrul acestor organe se manifestă prin stări de anxietate. Include în alimentaţia ta cartofi dulci, dovleac roşu, morcovi, ceapă, varză, fasole neagră şi năut.
Mă simt melancolic. Ce să mănânc
Acordă o mai mare atenţie plămânilor. Sezonul lor corespunde toamnei.
Include în alimentaţia ta cereale integrale şi legume picante şi amare precum ridichiile sau frunzele de muştar (contribuie la curăţarea plămânilor). De asemenea, consumă broccoli, frunze proaspete de pătrunjel şi spirulină.
Ce să mănânc pentru a mă calma
Iarna corespunde rinichilor, aşa că acordă mai multă atenţie sănătăţii lor în acest sezon.
Toate alimentele bogate în magneziu ajută la calmarea nervilor: cereale integrale (mei, orz, hrişcă), alimente fermentate precum tofu şi fasolea de orice fel nu ar trebui să-ţi lipsească din farfurie.
Ai grijă să consumi cât mai puţină sare şi apelează la suplimentele de spirulină.