Cât de dăunători sunt hamburgerii?

1 2 jpg jpeg

Trebuie să fim zgârciţi cu "sarea în bucate"?

Consumăm aproximativ 10 grame de sare pe zi, adică dublul cantităţii recomandate de specialiştii în nutriţie. Luăm sarea din pâine, produsele semipreparate, mezeluri şi brânzeturi. Însă reducerea drastică a consumului de sare este la fel de periculoasă pentru sănătate ca şi consumul în exces.

Cât de sănătoase sunt băuturile de tip cola?

Nu conţin ingrediente periculoase. Însă nu trebuie să le consumăm în exces. Ele pot afecta dinţii. Au un pH scăzut, sunt acide şi compensează acest lucru printr-un conţinut ridicat de zahăr. La un litru, avem 100-120 g de zahăr, de două ori mai mult decât cantitatea zilnică recomandată.

Care este cea mai bună carne?

Cel mai bine e să cumpăraţi carnea direct de la fermieri sau să alegeţi produsele bio. Apoi, este bine să consumaţi carne cu măsură. Cea mai slabă este carnea de pasăre.

Hamburgerii şi cartofii prăjiţi sunt hrănitori?

Sigur că mâncarea de tip fast-food nu e complet inutilă pentru organism. Numai că aceste produse conţin multe ingrediente nesănătoase. Grăsimile, sarea şi zahărul în exces le transformă în adevărate pericole pentru sănătate.

Condimentele sunt o problemă?

Dimpotrivă: multe condimente sunt chiar o sursă de sănătate. Astfel, feniculul şi cimbrul ajută împotriva tusei, iar chimenul şi anasonul tratează balonarea. Condimentele reglează producţia de sucuri digestive şi ajută în felul acesta la digerarea alimentelor.

Vinul este mai sănătos decât berea?

O cantitate moderată de bere, de o jumătate de litru pe zi, conţine 20 g de alcool, ceea ce nu reprezintă un pericol pentru sănătatea adulţilor. În schimb, jumătate de litru de vin conţine 30-50 g alcool, iar consumul zilnic ar putea dăuna sănătăţii.

Care sunt cele mai grave greşeli de alimentaţie

Cea mai mare problemă o constituie excesul. O altă greşeală e mâncatul pe fond de stres, pentru că aceste mese se depun direct pe coapse. Apoi, este greşit să mâncăm mereu acelaşi lucru. În acest caz rămânem cu senzaţia că nu ne-am săturat.

Bananele sunt cele mai bune fructe?

Bananele sunt apreciate, dar nu sunt mai sănătoase decât alte fructe. Au un conţinut mediu de vitamina C şi vitaminele din grupul B, precum şi mult potasiu şi magneziu. Dar, dacă sunt prea coapte, conţin până la 23% zahăr.