Cartoful crud vindec─â stomacul

1 2 jpg jpeg

Arsura la stomac reprezint─â o durere situat─â ├«n capul pieptului ┼či care poate iradia ├«n spatele sternului. E cauzat─â de refluxul gastro-esofagian ┼či agravat─â de pozi┼úia toracelui, respectiv de pozi┼úia culcat imediat dup─â mas─â, de mesele reci sau fierbin┼úi, de fumatul excesiv ┼či de alcool. Iat─â cu ce o pute┼úi trata:

Ţintaură, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi .

Suc de cartof crud. 2-3 cartofi cu coaja ro┼čie, bine sp─âla┼úi se introduc cu tot cu coaj─â ├«n storc─âtor; se consum─â imediat (proasp─ât), pe stomacul gol, diminea┼úa, 50-70 ml.

Ap─â de argil─â. ├Än 200 ml de ap─â plat─â se pun 5 g de argil─â, se amestec─â foarte bine cu o lingur─â de lemn ┼či se l─âs─â de seara p├ón─â diminea┼úa; diminea┼úa se consum─â apa limpede de deasupra argilei (nu se amestec─â), pe stomacul gol; cura se ┼úine 21 de zile, apoi se face pauz─â 21 de zile; cura se poate relua de 5-6 ori.

Crampele trec cu busuioc

Crampele la stomac reprezintă durerea însoţită de senzaţia că stomacul se strânge.

Busuioc, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Se consumă seara o cană, înainte de culcare.

Cimbru. O linguri┼ú─â de plant─â se macereaz─â ├«ntr-o lingur─â de ap─â rece, timp de 5 minute. Se introduce maceratul ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 15 minute, se strecoar─â ┼či se consum─â dou─â c─âni pe zi.

Pulbere de c─ârbune / c─ârbune medicinal. Se administreaz─â c├óte 1 g, zilnic, diminea┼úa ┼či seara. Are rol detoxifiant.

Lămâia te scapă de balonare

Balonarea reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Iată ce vă ajută:

O alimenta┼úie bogat─â ├«n sucuri de morcov, varz─â alb─â ┼či cartofi cruzi; zilnic se consum─â alternativ unul dintre acestea, c├óte 100 de ml, diminea┼úa, pe stomacul gol.

Infuzie din o jum─âtate de l─âm├óie la 400 ml de ap─â clocotit─â; se bea cald─â ÔÇô o jum─âtate din cantitate ├«nainte de mas─â ┼či o jum─âtate din cantitate dup─â mas─â.

Infuzie dintr-o linguriţă de fructe de coriandru zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.