Când bem ceaiuri şi când nu ne fac bine!

1 2 jpg jpeg

Ceaiul este una dintre licorile naturii care îţi întăreşte sistemul imunitar şi ajută la stimularea metabolismul. Însă, trebuie să ştii că totul are o limită şi chiar dacă ceaiul se face cel mai des din plante, acestea vin adesea şi cu efecte secundare de care este indicat să ţii cont.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale ceaiului în totalitate, evită să îl consumi dimineaţa. Trebuie de altfel să ştim şi că ceaiurile nu trebuie consumate non stop pentru că ne pot dăuna grav sănătăţii.

Doctor Ruxandra Constantina, medic de familie, a explicat de ce e bine şi de ce nu este bine să bem ceaiuri.

”Ghimbirul este foarte bun pentru circulaţie, ne ajută în lupta cu kilogramele în plus şi îmbunătăţeşte metabolismul. Ceaiul de ghimbir alături de ceaiul de soc sau de tei, ceiurile chinezeşti, verde, alb, negru înlătură senzaţia de frig şi ajută organismul să se adapteze la noile temperaturi. Ceaiurile care conţin vitamine şi minerale ne ajută să trecem cu bine peste această perioadă rece. Este bine să adăugăm lămâie şi miere la final. Putem bea ceai, însă să nu uităm şi de apă.

Ceaiurile nu le putem consuma luni sau ani de zile, mai este nevoie şi de pauză. Unele pot crea efecte adverse. De exemplu ceaiul de echinaceea este extraordinar pentru imunitate, dar stimulând puternic de imunitatea nu putem consuma pe termen lung. Eu recomand pe o perioadă de maximum 30 de zile, apoi pauză şi dacă este nevoie mai stimulăm imunitatea”.