Beneficiile consumului de arahide
De exemplu, doar o mână de arahide furnizează organismului acizi graşi esenţiali omega 3, proteine şi vitamine, adică substanţe care sunt esenţiale pentru sănătatea organismului şi pentru prevenirea îmbolnăvirii.
Îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a bilei, printre beneficiile consumului de arahide
Arahida este considerată o plantă leguminoasă. Înălţimea acesteia nu trece de 35 cm. Florile au culoarea galbenă. Este foarte interesant că, fructele, deşi se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.
Arahidele conţin în special grăsimi (în cantitate foarte mare, aproape 50% din conţinutul acesteia), protide (de asemenea, în cantitate mare – 30%), dar şi numeroase săruri minerale, acid folic şi vitaminele A, B1, B2, E, F, tanin.
Consumul de arahide aduce numeroase beneficii organismului. De exemplu, îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a bilei. În plus, arahidele sunt utilizate des şi cu rezultate bune în situaţii de surmenaj intelectual, în oboseala fizică, dar şi în facilitatea tranzitului intestinal. Pe de altă parte, arahidele sunt cunoscute şi ca un factor de calmare şi reechilibrare a activităţii rinichiului.
În plus, un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi pot preveni intoxicaţiile alimentare.
Arahidele previn şi Alzheimer-ul. Vorbim despre o afecţiune degenerativă progresivă a creierului, care apare în special la persoanele în vârstă, trecute de 60 de ani. Dacă vrei să reduci cât mai mult posibilitatea de a suferi de această boală, este indicat să consumi constant arahide. Poţi scădea riscul de Alzheimer precum şi de alte afecţiuni ale creierului, datorită vitaminelor din complexul B (B1, B2, B3 şi B6).
Beneficiile consumului de arahide: reduce riscul de cancer şi previne depresia
Totodată, arahidele pot reduce riscul de cancer, datorită fitosterolilor din compoziţia acestora. Aceste substanţe inhibă dezvoltarea celulelor bolnave şi le protejează împotriva degradării.
Arahidele ajută şi la prevenirea bolii acestui secol: depresia. Pentru a preveni depresia, este recomandat să consumi regulat arahide. Datorită triptofanului din aceste fructe oleaginoase, organismul va produce mai multă serotonină, un hormon al bunei dispoziţii.
Beneficiile arahidelor nu se opresc aici. Aceste fructe au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Potrivit studiilor, arahidele pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiace şi alte afecţiuni cronice.
Arahidele sunt bogate în fibre, care ajută la digestia alimentelor. Untul de arahide este recomandat în astfel de situaţii.
Este adevărat şi faptul că arahidele conţin grăsimi, însă, din fericire, acestea sunt grăsimi mono- şi polisaturate, bune pentru organism. Arahidele nu îngraşă, atâta timp cât ai grijă câte mănânci. 30 g de arahide (în jur de 30 de bucăţi) au 166 de calorii. La fel ca alte oleaginoase, arahidele conţin şi fibre care le transformă în alimente săţioase. Acestea sunt recomandate chiar şi în curele de slăbire.