Avantajele mai puţin ştiute ale consumului de grepfrut

1 2 jpg jpeg

Previne formarea pietrelor la rinichi

Acumularea de calciu în exces poate duce la formarea de pietre la rinichi care fie se elimină prin utretră, fie sunt zdrobite prin intervenţia unui medic. Oricum, este o afecţiune extrem de dureroasă. Poate fi evitată dacă bei măcar 1-2 pahare de suc de grepfrut pe zi.

Accelerează metabolismul

Pentru a te menţine în formă sau pentru a slăbi mai uşor, mănâncă mai des grepfrut, pentru că îţi accelerează metabolismul. Acelaşi efect îl are şi exerciţiul fizic. Prin intensificarea proceselor metabolice, grăsimile continuă să fie arse şi în timpul nopţii, ajungându-se la o scădere în greutate cu 1 kilogram pe săptămână.

Scade colesterolul rău

Consumul frecvent de grepfrut duce la o reducere cu 15% a nivelului de colesterol rău (LDL). Trigliceridele, o altă formă de colesterol rău, sunt scăzute cu 17% de o dietă bogată în citrice, îndeosebi grepfrut. Beneficiile s-au observat la numai o lună de la adăugarea în dietă a grepfrutului la persoanele care aveau colesterolul mărit.

Previne sau alungă gingivita

Două grepfruturi mâncate pe zi te ţin departe de afecţiuni orale, ca gingivita, ca urmare a îndepărtării efectelor radicalilor liberi.

Atenţie!

Gingivita nediagnosticată la timp şi netratată poate duce la cancer bucal.

Creşte imunitatea

Vitamina C din citrice, implicit din grepfrut, te ajută să previi afecţiunile respiratorii, pentru că îţi creşte capacitatea corpului de a combate bolile. Consumul frecvent de grepfrut te protejează de cancer oral sau de stomac, combate efectele radicalilor liberi şi un eventual atac de cord.

Curăţă ficatul

Prin stimularea eliminării toxinelor, grepfrutul susţine curăţarea ficatului, iar detoxificarea ficatului îmbunătăţeşte sănătatea corpului, în general, alină simptomele unor boli ca depresia, durerile de cap cornice.

Te protejează de cancerul de prostată şi de plămâni

Bogat în antioxidanţi, grepfrutul atacă celulele cancerigene, prevenind apariţia unor forme de cancer cum este cel de prostată, frecvent în rândul bărbaţilor. Cancerul de prostată este al doilea tip de afecţiune, după cancerul de plămâni, care duce la deces la bărbaţi. De atfel, şi cancerul de plămâni poate fi ocolit cu ajutorul unei diete din care nu lipseşte grepfrutul. Un pahar de suc de portocale poate să combată efectele negative ale fumatului, desigur, cu condiţia de a înceta acest obicei sau de a fuma rareori.