Aşa rămâi sănătos şi în formă

1 2 jpg jpeg

Cu cât e pâinea mai albă, cu atât mori mai repede!

Sună prea categoric, dar nu vrea să spună altceva decât că făina albă este la fel de nesănătoasă pentru organism ca şi zahărul. Conţine doar o treime din cantitatea de minerale şi jumătate din vitaminele şi fibrele conţinute de făina integrală. Foarte multe studii au arătat că oamenii care mănâncă pâine din făină integrală sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult.

Nu mânca cerealele care colorează laptele!

Acestea sunt pline de chimicale şi carbohidraţi rafinaţi. Un studiu al specialiştilor germani arată că majoritatea produselor de tip “musli” conţin atât de mult zahăr, încât ar trebui să fie etichetate drept “dulciuri”.

Dacă un măr ţi se pare "delicios", înseamnă că ţi-e foame!

Adesea, mâncăm din plictiseală, ca să ne recompensăm sau pentru că o colegă a făcut prăjituri. Stop! Ar trebui să mănânci doar dacă ţi-e foame. Iată un truc foarte eficient, ca să verifici dacă într-adevăr eşti flămând. Dacă un măr ţi se pare dintr-o dată delicios, înseamnă că ţi-e foame.

Nu mânca nimic din ce vine pe fereastră!

Restaurantele “driv-in” oferă calorii delicios împachetate, ascunse în grăsimi şi făină albă. Ca să nu mai spunem că de cele mai multe ori nu ne săturăm cu mâncarea venită pe geam. Nu uita de peştele gras!

Nu evita heringul, macroul, somonul, tonul sau păstrăvul. Conţinutul în acizi graşi omega-3 te protejează împotriva afecţiunilor cardiace, iar vitamina D te protejează împotriva cancerului.

Nu mânca ce nu poţi pronunţa!

Propionat de calciu, digliceride etoxilate, celuloză, xanthan gum. Substanţele trebuie să prelungească valabilitatea produselor şi să le facă să pară mai proaspete decât sunt. Dacă nu folosim aceste substanţe la gătit, de ce le-am accepta în produsele pe care le cumpărăm?

Evită mâncărurile care se numesc la fel în toate limbile!

Sunt cunoscute în toate ţările şi sunt la fel de nesănătoase peste tot: burgeri, pizza, sandviş, milkshake.

Citiţi mâine alte cinci sfaturi importante.