Alimente care stimulează producţia de colagen

1 2 jpg jpeg

Alimente care stimulează producţia de colagen. Peşte Peştele conţine o cantitate mare de acizi graşi Omega-3, vitali pentru menţinerea sănătăţii pielii, deoarece ajută la protejarea membranei grase care înconjoară celulele pielii. Printre cele mai bune surse de peşte se numără somonul, macroul, păstrăvul, heringul şi tonul. Fructe şi legume roşii Graţie conţinutului ridicat de licopen, căpşunile, pepenele verde şi grepefrutul roz stimulează producţia de colagen. În plus faţă de licopen, ardeii roşii conţin o cantitate mare de vitamina C este un antioxidant care stimulează producţia de colagen. Alimente care stimulează producţia de colagen. Legume şi fructe portocalii Legumele şi fructele portocalii conţin vitamina A care stimulează producţia naturală de colagen, contribuie la menţinerea elasticităţii pielii şi creşte fluxul sangvin. Printre cele mai recomandate se numără cartofii dulci şi morcovii (care au mai multe proprietăţi dacă sunt preparaţi termic), pepenele galben, mango şi papaya. Fructe de pădure Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure precum căpşunile, afinele, zmeura şi murele sporesc producţia colagenului si luptă împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Le poţi consuma ca atare, de exemplu la micul dejun sau ca gustare adăugate în iaurt, împreuna cu fulgi de ovăz, pentru a le creşte aportul. Alimente care stimulează producţia de colagen. Usturoi Deoarece conţine taurină, care repară colagenul existent în corp şi acid lipoic, care contribuie la reconstruirea fibrelor de colagen care s-au deteriorat în timp. Usturoiul este, de asemenea, printre cele mai bune surse naturale de sulf, necesară organismului pentru a produce colagen.