Află ce trebuie să mănânci ca să nu răceşti

1 2 jpg jpeg

Usturoiul este antibiotic natural

Consumul de usturoi te ajută să lupţi eficient împotriva răcelii. Acesta este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian şi antifungic. Încearcă să mănânci doi căţei de usturoi zilnic şi adaugă-l ca şi condiment în preparatele făcute acasă. Pentru a stimula imunitatea, consumă şi ceapă, nucşoară, scorţişoară, mentă şi ghimbir proaspăt.

Varza te apără de frig

Varza şi suratele ei, conopida sau broccoli, accelerează eliminarea substanţelor toxice şi protejează ţesuturile de agresiunea frigului. De asemenea, aceste legume conţin antioxidanţi care întârzie procesul de îmbătrânire. Pentru a-ţi lua doza necesară de seleniu, nu uita să mănânci cât mai mult peşte, scoici, raci, stridii şi crabi. Astfel creşti numărul proteinelor care ajută la combaterea virusurilor din corp.

Supa tratează durerile de gât

Considerată mai degrabă aliment decat medicament, supă caldă, în special cea de pui, asezonată din belşug cu pătrunjel şi mărar, este recomandată persoanelor răcite. Ea face minuni în tratarea durerilor de gât şi ajută la desfundarea căilor respiratorii. Pentru cei care suferă de gripă, supa de pui calmează tusea, strănutul şi reduce secreţiile nazale.

Carnea slaba, sursă de proteine

O porţie de 85 g de carne de vită sau de pui oferă circa 30% din doza necesară de zinc şi proteine. Este bine să ştii că zincul ajută la dezvoltarea celulelor albe, recunoscute pentru faptul că distrug bacteriile, microbii şi virusurile. Condimentează friptura cu puţin usturoi, serveşte-o cu pâine din făină integrală, adaugă o roşie pentru vitamina C şi ai obţinut o masă delicioasă şi sănătoasă.