Afinele, cel mai bun ajutor în bolile digestive

1 2 jpg jpeg

Infuzie pentru gastrită

Ceaiul din afine uscate ajută la vindecarea afecţiunilor stomacului şi la calmarea problemelor tractului digestiv. Acest lucru se datorează taninurilor din afine. Ceaiul poate fi preparat dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe uscate, peste care se toarnă două pahare cu apă fiartă şi răcită. Fructele se lasă la macerat opt ore, iar întreaga cantitate de lichid se bea pe parcursul unei zile.

Decoct pentru infecţii intestinale

Decoctul combate diareea, are proprietăţi antiseptice în cazul infecţiilor intestinale, mai ales în gastroenterite. Este eficient şi în combaterea viermilor intestinali. Pentru a-l obţine, fierbe cinci minute o linguriţă de frunze uscate de afine la o cană de apă.

Împotriva balonării

Proaspete, afinele reglează digestia şi opresc fermentaţiile intestinale. Pentru asta este suficient să mănânci 100 g de afine de trei ori pe zi.

Tinctură în caz de dizenterie

În caz de dizenterie, poţi lua câteva picături de tinctură de afin diluate într-un pahar cu apă. Acest preparat este eficient şi în caz de infecţie sau toxiinfecţie alimentară, însă nu ar trebui consumat fără avizul unui medic.

Contraindicaţii:

În cantităţi mari sau în prezenţa unei predispoziţii a organismului, afinele şi produsele pe bază de afin pot cauza constipaţie. Dacă urmezi un tratament cu afine, se recomandă o alimentaţie bogată în fibre, care au efect laxativ.