Aceste alimente combat inflamaţia pancreasului!

1 2 jpg jpeg

Usturoiul

Datorită alicinei, o substanţă din compoziţia usturoiului, acesta din urmă are proprietăţi antioxidante. De asemenea, previne apariţia inflamaţiilor în corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului.

Broccoli

2 jpg jpeg

Consumul de legume crucifere, precum broccoli sau conopidă, este importantă pentru a preîntâmpina dezvoltarea cancerului pancreatic. Acestea reprezintă o sursă bună de sulf care previn mutaţia celulelor, îndeosebi multiplicarea celor canceroase.

2 jpg jpeg

Mănâncă mai des fructe de pădure şi cireşe, vişine! Sunt bogate în antioxidanţi, refac pancreasul şi previn efectele negative ale radicalilor liberi.

Strugurii

O substanţă pe care o conţine coaja de struguri, numită resveratrol, are acţiune antioxidantă şi protejează celulele pancreatice de efectele nefaste ale radicalilor liberi. Dacă nu-ţi plac prea mult strugurii consumaţi ca atare, bea un pahar de vin roşu pentru a evita afecţiunile pancreatice.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre cancerul pancreatic

2 jpg jpeg

Betacarotenul din cartofii dulci combate cancerul pancreatic datorită antioxidanţilor. Alte surse bune de betacaroten sunt legumele şi fructele portocalii.

2 jpg jpeg

Mănâncă mai des şi iaurt. Mulţumită culturilor de bacterii vii pe care le conţine, iaurtul este alimentul perfect pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi pentru a proteja pancreasul de infecţii. Alege sortimente neîndulcite!

2 jpg jpeg

Sănătatea pancreasului depinde şi de acoperirea necesarului zilnic de fier şi de vitamina B. Spanacul le conţine pe ambele într-o cantitate mare. Poţi să-ţi procuri aceste substanţe nutritive şi din alte verdeţuri, ca salata verde.