4 motive să mănânci măsline

1 2 jpg jpeg

Iat─â care sunt cele 4 motive sa mananci masline in fecare zi:

Aduce beneficii pentru sănătatea inimii Când radicalii liberi oxidează colesterolul, vasele de sânge se deteriorează, iar grăsimea se acumulează în artere. Acest lucru poate duce la apariţia unui atac de cord. Substanţele nutritive antioxidante din măslinele negre împiedică acest proces de oxidare a colesterolului, contribuind astfel la prevenirea bolilor de inimă.

M─âslinele con┼úin gr─âsimi, dar este vorba despre gr─âsimile bune, monosaturate, care au dovedit propriet─â┼úi de mic┼čorare a riscului de ateroscleroz─â ┼či cre┼čterea nivelului de colesterol ÔÇ×bunÔÇť.

M─âslinele negre reprezint─â o mare surs─â de vitamina E. Aceasta poate neutraliza radicalii liberi din gr─âsimea corporal─â. Vitamina E ├«n asociere cu gr─âsimile monosaturate stabile din m─âsline fac ca procesele celulare s─â fie mai sigure. ├Än schimb, dac─â ADN-ul unei celule este deteriorat, acesta poate evolua ┼či favoriza dezvoltarea muta┼úiilor canceroase.

Studiile ┼čtiin┼úifice au ar─âtat c─â o diet─â care con┼úine m─âsline ├«n mod constant ┼či este suplimentat─â cu ulei de m─âsline poate reduce riscul de a suferi de cancer de colon.

Motive s─â m─ân├ónci m─âsline - men┼úine s─ân─âtatea pielii ┼či a p─ârului

M─âslinele negre sunt bogate ├«n acizi gra┼či ┼či antioxidan┼úi, care aduc propriet─â┼úi de hr─ânire ┼či de hidratare. Cel mai important dintre acestea, a┼ča cum am amintit ┼či anterior, este vitamina E. Fie aplicat─â local sau ingerat─â, vitamina E protejeaz─â pielea ├«mpotriva radia┼úiilor ultraviolete ┼či, astfel, previne apari┼úia cancerului de piele ┼či ├«mb─âtr├ónirea prematur─â. Po┼úi ob┼úine un ten str─âlucind de s─ân─âtate astfel: spal─â fa┼úa cu ap─â c─âldu┼ú─â, apoi aplic─â c├óteva pic─âturi de ulei de m─âsline pe ten ┼či las─â-l s─â ac┼úioneze timp de 15 minute.

Uleiul de m─âsline poate depigmenta petele rebele d epe ten ┼či ├«l hidrateaz─â, red├óndu-i suple┼úea.

Dup─â fiecare baie po┼úi hidrata pielea aplic├ónd pe dischete de bumbac c├óteva pic─âturi de ulei de m─âsline. De asemenea, po┼úi reface aspectul ┼či rezisten┼úa p─ârului cu ulei de m─âsline ├«n amestec cu g─âlbenu┼č de ou, masc─â pe care e bine s-o la┼či pe p─âr cel pu┼úin 30 de minute s─â ac┼úioneze.

M─âsline negre sunt foarte bogate ├«n minerale, ├«n special ├«n fier. Capacitatea celulelor ro┼čii din s├ónge de a transporta oxigenul ├«n tot corpul se datoreaz─â prezen┼úei de fier din s├ónge. Atunci c├ónd suferim de deficit de fier, ┼úesuturile noastre nu primesc suficient oxigen, iar acest lucru ne face s─â ne sim┼úim sl─âbi┼úi. Pentru c─â fierul joac─â un rol vital ├«n producerea de energie.