4 beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de mere

2 jpg jpeg

În general, merele conţin puţine calorii, fapt pentru care pot fi consumate şi în timpul unei cure de slăbire. De asemenea, merele sunt bogate în fibre şi alte substanţe care reglează tranzitul intestinal şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar beneficiile acestor fructe nu se opresc aici!

Reduc simptomele sindromului de colon iritabil

Dacă suferi de sindromul de colon iritabil (SCI), poţi incerca o cură pe bază de mere, întrucât aceste fructe controlează cele mai frecvente simptome ale acestei afecţiuni: diaree, constipaţie, dureri abdominale sau balonare.

Protejează oasele

Studiile arată că un flavonoid descoperit în compoziţia mărului, cunoscut sub numele de florizină, protejează femeile aflate la menopauză de osteoporoză prin creşterea densităţii osoase. În plus, merele conţin bor, un alt element important pentru menţinerea oaselor sănătoase.

Previn mai multe tipuri de cancer

Un măr pe zi ţine departe mai multe tipuri de cancer, potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul timpului. În coaja mărului se găsesc mai mulţi compuşi care au o activitate puternică împotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau sân.

Luptă împotriva bolii Alzheimer

Un consum constant de fructe bogate în fibre, precum mere, protejează organismul de Parkinson, o afecţiune caracterizată prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului producătoare de dopamină (substanţă care transmite informaţia între neuronii creierului).