10 beneficii ale uleiului de peşte

1 2 jpg jpeg

Poate doar bunicile îşi mai amintesc de „chinul zilnic” din copilărie, când înghiţeau câte o liguriţă de ulei de peşte „pentru sănătate”. Mulţi ani după aceea, lichidul gălbui şi greţos a fost uitat, farmaciile fiind invadate de suplimente nutritive din ce în ce mai sofisticate. Desigur, au fost găsite şi pentru uleiul de peşte formule mai plăcute de administrare, dar faima lui a pălit încet, încet, până... în zilele noastre, când cele mai noi studii medicale arată ce efecte benefice poate avea o cură cu ulei de peşte. Aşa că, n-ar fi rău să trecem în revistă pe cele mai importante dintre ele.

1. Ajută la stabilizarea bătăilor inimii. Iată de ce este un aliat important în tratarea aritmiei.

2. Rduce nivelul lipidelor din sânge, cum ar fi colesterolul sau trigliceridele, ajutând la menţinerea unei proporţii sănătoase între LDL/HDL.

3. Previne ateroscleroza (arterele înfundate) prin aceea că inhibă acumularea depunerilor şi reduce riscul unui asemenea eveniment.

4. Scade presiunea sângelui, devenind un remediu folositor în prevenirea şi tratamentul hipertensiunii.

5. Întârzie evoluţia degenerescenţei maculare, o afecţiune care distruge vederea centrală, Acizii graşi Omega 3 care se găsesc din abundenţă în specii de peşte precum macroul sau somonul, încetinesc şi chiar stopează evoluţia problemelor de vedere care apar la bătrâneţe. Statisticile arată că numărul cazurilor de degenerescenţă maculară legată de vârstă este cu 25 % mai mare în rândul persoanelor care nu urmează un regim alimentar bogat în acizi graşi de tipul Omega 3.

6. Creşte rezistenţa organismului în faţa viruşilor şi a germenilor patogeni.

7. Echilibrează sistemul imunitar cu efrecte deosebite în afecţiunile autoimune (astm bronşic, artrită reumatoidă, lupus, scleroză multiplă, psoriazis, etc ) şi în orice altă dezordine imunitară.

8. Încetineşte procesul de îmbătrânire prin efectul de distrugere al radicalilor liberi.

9. Previne formarea cheagurilor de sânge şi a infarctului miocadic.

10.

, contribuind astfel la îmbunatăţirea circulaţiei sanguine şi la creşterea aportului de oxigen al ţesuturilor.

image

Important pentru copii!

Cu multe decenii în urmă, singura cale de luptă contra rahitismului era uleiul de peşte. Astăzi, sunt mai multe şi mai promiţătoare. Cu toate acestea, pediatrii îşi îndreaptă din nou atenţia către miraculosul ulei de peşte, care conţine şi o doză importantă de vitamina D. Aceasta contribuie la fixarea calciului în organism.

În plus, Omega 3 din uleiul de peşte îi ajută pe copii să-şi corecteze deficitul de atenţie, să înveţe mai bine şi le îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Într-un studiu recent, copiii cu tulburări de coordonarei care au luat suplimente de Omega 3 şi-au îmbunătăţit performanţele de citire şi de ortografie în numai trei luni.

De asemenea, există cercetări promiţătoare asupra efectului acizilor Omega 3 la copiii deficit de atenţie (ADHD), autism şi dislexie.