VIDEO: Aşa redai frumuseţea tenului uscat

1 2 jpg jpeg

Mai jos găseşti câteva sfaturi pe care e bine să le urmezi dacă vrei un ten catifelat şi neted. În primul rând, să ştii că atunci când apar mâncărimile şi ţi se exfoliază pielea, problema nu se va rezolva doar prin demachiere. De asemenea, contează mult în această situaţie şi modul în care îţi cureţi pielea.

Nu cu apă fierbinte!

Un duş cald face foarte bine pielii. În special aburii care răsfaţă tenul uscat. Hidratarea trebuie să fie blândă, de aceea este bine ca apa cu care te speli să fie călduţă, nu fierbinte. Dermatologul Andrea Lynn Cambrio spune că duşurile cu apă fierbinte strică bariera protectoare a pielii, uleiul natural care are rol de a menţine pielea netedă şi hidratată.

Exfoliază pielea cu abrazive blânde

În timpul duşului, care nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute, potrivit medicilor dermatologi, e bine să foloseşti loţiuni cu particule abrazive cu acţiune blândă.

Săpunul, dacă e posibil, să fie din categoria „bio“, să nu conţină parfumuri şi aditivi antibacterieni. Aceştia pot dăuna pielii şi favorizează uscarea ei.

De asemenea, nu-ţi exfolia pielea frecând energic şi nu pentru mult timp. Dermatologul Carolyn Iacov spune că particulele abrazive dure irită pielea şi o îngroaşă. Cum îndepărtezi părul nedorit

Dacă foloseşti lama de ras pentru a scăpa de părul de pe corp, să ştii că rişti să distrugi bariera protectoare a pielii, compusă din uleiuri care menţin elasticitatea pielii.

Dacă totuşi ai lama de ras la îndemână, ia în calcul că cel mai bun moment pentru a îndepărta părul nedorit este după ce faci duş.

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, după ce faci duş firele de păr sunt mai moi şi mai flexibile, iar rasul se poate face mai uşor. Foloseşte întotdeauna un gel sau o cremă pentru a acoperi porţiunea cu păr şi rade-te în sensul creşterii părului.

Protejezi pielea şi, dacă eşti atent(ă) să nu fie lama tocită eviţi apariţia posibilelor iritaţii pe piele.

Înainte de a enumera paşii care duc la o hidratare perfectă, dermatologul Sonia Badreshia-Bansal spne că celebra vaselină, distilatul din petrol, este cel mai simplu, ieftin şi eficient produs pentru îngrijirea tenului uscat.

Urmează apoi untul de shea, care este foarte apreciat pentru calităţile sale de excepţie, inclusiv de hrănire şi de hidratare.

Ritualul de curăţare şi îngrijire al tenului uscat trebuie să respecte următorii paşi:

-spălarea se face cu un săpun lichid organic, care conţine ceramide, pentru a se reface stratul exterior al pielii;

-se ia în considerare că pielea începe să se usuce în mai puţin de 20 de secunde;

-se aplică o cremă grasă, puternic hidratantă, imediat după curăţarea pielii;

-se aplică pe mâini, după fiecare spălare, o cremă puternic hidratantă.